Kartanokierros Etelä-Englannin maaseudulla

Englannin upeat aateliskartanot hurmaavat. Aloitamme Winston Churchillin kotikartanosta ja tutustumme myös Downton Abbeyn kuvauspaikkaan.

Ajankohta: 4 päivää, 4.-7.9.2020

alk. 1 395 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

 • Perjantai 4.9.

  Finnairin lento klo 8.00-9.10 Lontooseen. Jatkamme bussilla Chartwell Houseen, Winston Churchillin kotikartanoon. Huoneet on säilytetty pienimpiä yksityiskohtia myöten samanlaisena kuin perheen siellä asuessa. Churchill on sanonut: ”Päivä poissa Chartwellista on hukattu päivä.” Jatkamme idylliseen Ightham Moat -kartanoon. 700 vuotta vanha rakennus on nähnyt niin keskiajan ritareita kuin kuningatar Viktorian hoviväkeäkin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

 • Lauantai 5.9.

  Aamiainen. Vierailemme Penshurst Place -kartanossa, jonka omistaja varakreivi Philip Sidney on kuningattaren edustaja Kentin kreivikunnassa. 1300-luvulla rakennettu kartano on toiminut muun muassa Henrik VIII:n metsästysmajana. Jatkamme naisten linnaksi kutsuttuun Leeds Castleen. Linnan värikkään historian aikana siellä on asunut useampiakin kuninkaallisia. Illallinen hotellissa.

 • Sunnuntai 6.9.

  Aamiainen. Ajamme Brightonin merenrantakaupunkiin. Vierailemme Royal Pavilionissa, joka rakennettiin 1700–1800-lukujen taitteessa Yrjö IV:n piilopaikaksi. Pavilion on huikea kokonaisuus indo-goottilaista tyyliä. Vapaa-aikaa Brightonissa, jonka jälkeen jatkamme Arundelin linnaan. Sen ovat omistaneet vuosisatojen ajan Norfolkin herttuat. Nykyinen 18. herttua vastaa kruunajaisista ja parlamentin avajaisista. Näemme huoneita, jotka ovat edelleen perheen käytössä. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

 • Maanantai 7.9.

  Aamiainen. Vierailu Downton Abbey -televisiosarjasta tutussa Highclere Castlessa. Linnan omistaa 8. Carnavonin kreivi perheineen. Hänen sukulaisensa rahoitti aikanaan Tutankhamonin haudan kaivaukset. Lounas matkalla kentälle. Lento klo 18.10 laskeutuu Helsinkiin klo 23.00.

Hinnasto

Matkan hinta:
1395 €/hlö/2-hengen huoneessa.
1-hengen huoneen lisämaksu 230 €.
Palvelumaksu 14 €/varaus.

 

Nais- ja miespaikat:
Myymme nais- ja miespaikkoja edellyttäen, että saamme huoneen toisen paikan myytyä. Mikäli toista henkilöä ei ilmoittaudu, on yksinmatkustavan maksettava yhden hengen huoneen lisämaksu.

 

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin lennot turistiluokassa lentokenttäveroineen ja matkustajamaksuineen
 • majoitus 3 yötä aamiaisineen
 • ohjelmassa mainitut 3 illallista ja 1 lounas
 • ohjelman mukaiset bussikuljetukset
 • sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisiin kohteisiin
 • suomenkielisen oppaan palvelut

 

Matkaemäntänä A-lehtien edustaja Tuula Kanninen.

Lisätiedot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

 

Lentoaikataulu Finnairilla:

4.9.2020 AY1331 HELSINKI-LONTOO HEATHROW 08.00-09.10
7.9.2020 AY1338 LONTOO HEATHROW-HELSINKI 18.10-23.00

 

Hotellit:

Donnington Manor Hotel **** (4.-6.9., 2 yötä)
Sevenoaks, Kent

Historiallisessa Tudor-tyylisessä hotellissa on baari ja ravintola vanhassa osassa. Kaikki 63 huonetta on hiljattain uusittu ja ne sijaitsevat uudessa rakennuksessa. Mukavuuksin varustetuissa huoneissa on kirjoituspöytä, hiustenkuivaaja, teen-/kahvinkeittovälineet, ilmainen wifi, TV.

 

Mercure Winchester Wessex Hotel **** (6.-7.9., 1 yö)
Winchester, Hampshire

Hotellin vieressä sijaitsee Winchesterin 900-vuotias katedraali, jossa lepää mm. kirjailija Jane Austen ja monet Englannin kuninkaista. Hotellin keskeinen sijainti antaa loistavat mahdollisuudet ympäristön tutkimiseen jalkaisin. Hotellissa on 94 makuuhuonetta, 24h huonepalvelu, ravintola sekä aulabaari. Mukavuuksin varustetuissa huoneissa on hiustenkuivaaja, silitysvälineet, teen-/kahvinkeittovälineet, TV, wifi. Kaikki huoneet ovat savuttomia.

Kuvagalleria