Upea aktiiviloma Islantiin: Islanninhevoset, kulttuuri ja luonnonnähtävyydet

Vietä unohtumaton viikko Islannissa! Tämä matka yhdistää Islannin ainutlaatuiset luonnonnähtävyydet, ikimuistoiset islanninhevosretket, kuumat kylvyt ja ulkoilun vaihtelevissa maastossa. Huolella valittu matkaohjelma, sympaattiset islanninhevoset, yksinkertainen maatilamajoitus, rentouttavat uima-altaat sekä karu ja hiljainen luonto. Tällä matkalla nähdään ja koetaan aitoa maaseutua, mutta ehdimme tutustua myös Akureyrin kaupunkiin.

Matkanjohtajana Islannista matkakirjoja kirjoittanut Islannin-tuntija Satu Rämö. Osallistujilta edellytetään hyvää peruskuntoa, mutta ei aikaisempaa ratsastuskokemusta. Jakaudumme hevosten kanssa tarpeen vaatiessa kahteen tasoryhmään. Kasvisruokavalio mahdollinen, mutta muita ruokavalioita tai allergioita ei pystytä ottamaan maatilaolosuhteissa huomioon.

Ajankohta: 8 päivää, 5.-12.6.2023

3 095 €/hlö

Varaa matka

Matkaohjelma

 • Päivä 1 – 5.6.2023

  Finnairin suora reittilento Helsingistä Keflavikiin lähtee klo 7.45. Saapuminen Islantiin klo 8.35, jossa opas on teitä jo vastassa. Lentoasemalta lähdemme bussilla kohti pohjoista Islantia (matkaa noin 450 km). Upealla tieosuudella riittää hienoja maisemia. Pysähdymme matkan aikana lounaalla maaseuturavintolassa. Saavumme alkuillasta Grenivíkin kalastajakylään Polar Hestarin hevostilalle. Nautimme maatilalla illallisen ja majoitumme.

 • Päivä 2 – 6.6.2023

  Aamiainen maatilalla. Lähdemme tutustumaan islanninhevoseen. Jokainen saa taitojaan vastaavan ratsun, laitamme yhdessä hevoset kuntoon ratsastusta varten ja menemme ratsastusretkelle (2 h) rauhallisiin maastoihin. Ratsastuksen jälkeen nautimme kevyen lounaan ja iltapäiväkahvit. Iltapäivällä teemme toisen kahden tunnin mittaisen ratsastusretken Pohjois-Islannin upeaa maastoon. Illallinen maatilalla.

 • Päivä 3 – 7.6.2023

  Aamiainen maatilalla. Aamupäivällä teemme jälleen ratsastusvaelluksen. Matkan varrella näemme islantilaista maaseutua: lampaita, islanninhevosia, vuoria, meren ja kukaties menninkäisiäkin! Iltapäivällä kakkukahvien jälkeen teemme parin tunnin mittaisen vuoristovaelluksen huikeisiin Eyjafjördurin vuonon maisemiin ja päätämme retkemme paikalliseen uimalaan. Vaelluksen jälkeen tekee hyvää rentoutua lämpimissä vesissä merimaisemista nauttien. Illallinen maatilalla.

 • Päivä 4 – 8.6.2023

  Aamiainen maatilalla. Kokopäiväretki bussilla Myvatnin upeisiin maisemiin. Käymme vanhalla tulivuorella (kovakuntoisimmat voivat vaeltaa vuoren huipulle), kierrämme kuumien lähteiden alueilla, tutustumme pseudokraattereihin ja Dimmuborgirin mystiseen laavapuistoon. Käymme ihailemassa voimakkaasti pauhaavaa Jumalten vesiputousta. Retkilounas ja -kahvit. Päivän päätteeksi rentoudumme jälleen paikallisissa kuumissa uima-altaissa. Illallinen maatilalla.

 • Päivä 5 – 9.6.2023

  Aamiainen maatilalla. Ratsastusvaellus (2 h) kauniissa, kesäisessä laaksossa. Iltapäiväkahvien jälkeen lähdemme käymään Laufásin kotiseutumuseossa, jossa pääsemme katsomaan, millaista oli islantilainen arki 1600-1800-luvuilla. Päivän päätteeksi vierailemme upeassa uudessa luksuskylpylässä Eyjafjördurin vuonon rannalla. Illallinen maatilalla.

 • Päivä 6 – 10.6.2023

  Aamiainen maatilalla. Tänään teemme kokopäiväretken maastoon lempeiden islanninhevosten kanssa. Jakaudumme tarvittaessa kahteen tasoryhmään, joista toinen ryhmä saa halutessaan kaasuttaa kovempaa ja toinen kulkea rauhallisemmin. Nautimme ratsastusretken aikana retkilounaan. Kotitilalle saavuttuamme nautimme paikalliset iltapäiväkakkukahvit ja suuntaamme sen jälkeen paikalliseen uimalaan. Pitkän ratsastuspäivän jälkeen on ihanaa loikoilla lämpimissä vesissä raittiissa ulkoilmassa.

 • Päivä 7 – 11.6.2023

  Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Pohjois-Islannin pääkaupunkia Akureyria, jossa voi omin päin tutustua kaupunkiin, nauttia sen kahvila- ja museotarjonnasta, tehdä ostoksia tai käydä uimassa. Nautimme Akureyrissa yhteisen lounaan, Myöhään iltapäivästä menemme Akyreyrin lentoasemalle, josta lento Reykjavikiin lähtee klo 16.45. Perillä Reykjavikissa olemme klo 17.30. Bussi noutaa meidät lentoasemalta ja vie hotelliin lähelle Keflavikin lentoasemaa. Majoittuminen.

 • Päivä 8 – 12.6.2023

  Varhaisaamiainen hotellilla. Bussikuljetus Keflavikin lentokentälle, josta Finnairin suora reittilento Helsinkiin lähtee klo 9.25. Saapuminen Helsinkiin klo 15.50.

Hinnasto

Hinta: 3 095 €/hlö
Matkapäivät: 5.–12.6.2023
Matkan kesto: 8 päivää

Asiakaspalvelun kautta tehtyihin varauksiin lisätään palvelumaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy:

– Finnairin suorat meno-paluureittilennot Helsingistä Keflavikiin

– Bussikuljetus Reykjavikista Akureyriin ja lento Akureyrista Reykjavikiin

– Lentolippuihin merkityt verot ja maksut

– Lentokenttäkuljetukset Islannissa

– Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

– Yksinkertainen maatilamajoitus Pohjois-Islannissa

– Viimeisen yön majoitus Keflavikissa 4-hengen huoneessa

– Täysihoito 1. päivän illallisesta 7. päivän lounaaseen sekä 8. päivän aamiainen. Maatilalla nautitaan aamiainen, kevyt lounas, iltapäiväkahvit ja tuhti illallinen. Huom! 7. päivän illallinen ja 8. päivän lounas eivät sisälly hintaan.

– Viisi ratsastusretkeä

– Kypärä sekä tarvittaessa sadevaatteet

– Kaksi luontovaellusta kävellen

– Retkiä islantilaisiin kuumiin kylpyihin

– Päiväretki Myvatnin luonnonihmeiden äärelle

Lisätietoa

Lentoaikataulut

Maanantai 5.6.2023, Finnair

AY991 Helsinki–Keflavik klo 07.45-08.35

Sunnuntai 11.6.2023, Icelandair

FI047 Akureyri-Reykjavik klo 16.45-17.30

Maanantai 12.6.2023, Finnair

AY992 Keflavik–Helsinki klo 09.25-15.50

Majoitus

Maatilamajoitus, Polar Hestar
Majoitus 2-4 hengen huoneissa.

Hotellimajoitus Keflavikissa, Konvin Hotel
Majoitus 3-4 hengen huoneissa (wc+suihku).

Erikoisruokavaliot

Kasvisruokavalio mahdollinen, mutta muita ruokavalioita tai allergioita ei valitettavasti pystytä ottamaan maatilaolosuhteissa huomioon.

Matkanjohtaja

Matkanjohtajana hevosvaelluksella toimii Islannista matkakirjoja kirjoittanut Islannin-tuntija Satu Rämö. Reykjavikissa asuva toimittaja ja kirjailija kirjoittaa myös suosittua Salamatkustaja-blogia.

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Matkaehdot

Peruutustapauksissa Saga Matkat noudattaa Yleisiä matkapakettiehtoja ja Saga Matkojen erityisehtoja, jotka ovat nähtävillä internetsivuillamme tai saatavissa toimistostamme. Peruutusajankohta on hetki, jona Saga Matkat on saanut ilmoituksen peruutuksesta.

Varaamastanne matkapaketista on annettu vakuus Suomessa kuluttaja- ja kilpailuvirastolle.

Peruutusehdot

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu

 • viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua: Saga Matkojen toimistokulut
 • 59 vrk – 45 vrk ennen matkan alkua: 10 % matkan hinnasta
 • 44 vrk – 35 vrk ennen matkan alkua: 20 % matkan hinnasta
 • 34 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua: 80 % matkan hinnasta
 • alle 15 vrk ennen matkan alkua: 95 % matkan hinnasta

 

Vinkkejä ja lisätietoa