Syksyinen hevosvaellus Pohjois-Islantiin

Rentouttava ratsastusretki Pohjois-Islannin huikeassa erämaassa, joka on vetäytymässä syksyn väreihin ja tunnelmaan. Unelmamatka luontomatkailusta kiinnostuneille islanninhevosfaneille: huolella valittu matkaohjelma, pieni ryhmäkoko, yksinkertainen maatila- ja erämaamajoitus (makuupussimajoitus), herkullinen kotiruoka, sympaattiset islanninhevoset, rentouttavat lämminvesialtaat ja Pohjois-Islannin karu ja hiljainen syysluonto.

Matkanjohtajana Islannista matkakirjoja kirjoittanut Islannin-tuntija Satu Rämö. Osallistujilta edellytetään hyvää peruskuntoa ja vähintään keskitason ratsastuskokemusta (hallitsee hevosen käynnissä, ravissa ja laukassa). Kasvisruokavalio mahdollinen, mutta muita ruokavalioita tai allergioita ei valitettavasti pystytä ottamaan maatilaolosuhteissa huomioon.

Ratsastusmatka on toistaiseksi täyteen varattu. Voit tiedustella mahdollisista peruutuspaikoista puhelimitse tai sähköpostitse.

Ajankohta: 8 päivää, 31.8.-7.9.2022

2 695 €/hlö

Kysy Matkaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1.

  Finnairin suora reittilento Helsingistä Keflavikiin lähtee klo 7.45. Saapuminen Islantiin klo 8.35, jossa opas on teitä jo vastassa. Lentoasemalta lähdemme bussilla kohti pohjoista Islantia (matkaa noin 450 km). Upealla tieosuudella riittää hienoja maisemia. Pysähdymme matkan aikana lounaalla maaseuturavintolassa. Saavumme alkuillasta Grenivíkin kalastajakylään Polar Hestarin hevostilalle. Nautimme maatilalla illallisen ja majoitumme.

 • Päivä 2.

  Aamiainen maatilalla. Ratsastusvaellus Atlantin rannalla (5 h). Hyvällä onnella saatamme nähdä merellä valaita! Vaelluksen aikana nautimme retkilounaan. Iltapäivällä kakkukahvit ja rentouttava uimahallikäynti Grenivíkin lämpimissä ulkoilma-altaissa. Illallinen maatilalla.

 • Päivä 3.

  Aamiainen maatilalla. Viisi tuntia kestävä ratsastusvaellus kauniissa, maaruskan värittämässä laaksossa. Maastot ja maisemat vaihtuvat: ratsastamme joenvartta pitkin, kapeita kinttupolkuja ja kumpuilevaa hiekkatietä. Iltapäiväkahvien jälkeen vapaaehtoinen vuoristovaellusretki (säävaraus). Illallinen maatilalla.

 • Päivä 4.

  Tukevan aamiaisen jälkeen lähdemme jälleen ratsaille tällä kertaa rannikkoa pitkin kohti asumattomia seutuja. Matkan varrella nautimme retkieväät ja näemme lampaita, islanninhevosia – ja ehkä niitä valaitakin! Päiväratsastuksen päätteeksi nautimme herkulliset kakkukahvit. Iltapäivällä käymme tutustumassa paikalliseen lähiympäristöön. Sääolosuhteista riippuen käymme joko parin tunnin mittaisella retkellä ihailemassa upeaa vesiputousta tai teemme vierailun Laufásin kotiseutumuseoon, jossa pääsemme katsomaan, millaista oli islantilainen arki 1600-1800-luvuilla. Illallinen maatilalla.

 • Päivä 5.

  Aamiainen maatilalla. Kaksipäiväinen vaellus kohti Islannin pohjoista erämaata alkaa. Yöpymistarvikkeet ja ruoat kuljetetaan erämaamökille jeepillä. Ratsastuspäiville pakataan mukaan vain päivän aikana nautittavat eväät.

  Kohteemme on Gílin erämaamökki Trollien laaksossa, jossa ei enää vuosikymmeniin ole asunut ihmisiä. Seuranamme ovat lampaat, kansansadut ja vehreät ylänkömaisemat, joita halkovat kirkasvetiset joet. Ratsastuksen aikana nautimme retkilounaan. Majoitumme yksinkertaisessa erämaamökissä keskellä kaunista islantilaista erämaata suuren joen ja solan vieressä. Illallinen tunnelmallisessa erämaamökissä. Hevoset yöpyvät kanssamme samalla alueella. Kirkkaalla säällä saatamme nähdä illalla upeita revontulia ja pohjoisen tähtitaivaan.

 • Päivä 6.

  Aamiainen erämaamökissä. Satuloimme hevoset ja ratsastamme vauhdikkaasti kohti kotia. Päivän aikana nautimme retkilounaan. Maatilalla meitä odottavat kakkukahvit, sisävessa, suihku ja illallinen.

 • Päivä 7.

  Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Pohjois-Islannin pääkaupunkia Akureyria, jossa voi omin päin tutustua kaupunkiin, nauttia sen kahvila- ja museotarjonnasta, tehdä ostoksia tai käydä uimassa. Nautimme Akureyrissa yhteisen lounaan, jonka jälkeen lennämme Reykjavikiin, jonne saapuminen kello 17.35. Bussi noutaa meidät lentoasemalta ja vie hotelliin lähelle Keflavikin lentoasemaa. Majoittuminen.

 • Päivä 8.

  Varhaisaamiainen hotellilla. Bussikuljetus Keflavikin lentokentälle, josta Finnairin suora reittilento Helsinkiin lähtee klo 9.25. Saapuminen Helsinkiin klo 15.50.

Hinnasto

Hinta: 2 695 €/hlö
Matkapäivät: 31.8.-7.9.2022
Matkan kesto: 8 päivää

Asiakaspalvelun kautta tehtyihin varauksiin lisätään palvelumaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat meno-paluureittilennot Helsingistä Keflavikiin
 • Bussikuljetus Reykjavikista Akureyriin ja lento Akureyrista Reykjavikiin
 • lentolippuun merkityt verot ja maksut
 • lentokenttäkuljetukset Islannissa
 • suomenkielinen matkanjohtaja koko matkan ajan
 • yksinkertainen makuupussimajoitus maatilalla Pohjois-Islannissa
 • viimeisen yön majoitus Keflavikissa 4-hengen huoneissa
 • kaikki ateriat (aamiainen, kevyt lounas, iltapäiväkahvit, tuhti illallinen – Huom! 7. pv:n illallinen ei sisälly hintaan)
 • kolme pitkää päiväratsastusvaellusta ja yksi kaksipäiväinen erämaaratsastusvaellus
 • kypärä, tarvittaessa sadevaatteet
 • yksi vuoristovaellusretki
 • retki islantilaiseen uimahalliin
 • kaupunkiretki Akureyrin kaupunkiin

Lisätietoa

Lentoaikataulut

Keskiviikko 31.8.2022, Finnair

AY991 Helsinki–Keflavik klo 07.45-08.35

Tiistai 6.9.2022, Icelandair

Akureyri-Reykjavik klo 16.50-17.45

Keskiviikko 7.9.2022, Finnair

AY992 Keflavik–Helsinki klo 09.25-15.50

 

 

Majoitus

Maatilamajoitus, Polar Hestar
Majoitus 2-4 hengen huoneissa.

Hotellimajoitus Keflavikissa, BB Hótel
Majoitus 3-4 hengen huoneissa (wc+suihku).

 

Erikoisruokavaliot

Kasvisruokavalio mahdollinen, mutta muita ruokavalioita tai allergioita ei valitettavasti pystytä ottamaan maatilaolosuhteissa huomioon.

 

Matkanjohtaja

Matkanjohtajana hevosvaelluksella toimii Islannista matkakirjoja kirjoittanut Islannin-tuntija Satu Rämö. Reykjavikissa asuva toimittaja ja kirjailija kirjoittaa myös suosittua Salamatkustaja-blogia.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

 

Matkaehdot

Peruutustapauksissa Saga Matkat noudattaa Yleisiä matkapakettiehtoja ja Saga Matkojen erityisehtoja, jotka ovat nähtävillä internetsivuillamme tai saatavissa toimistostamme. Peruutusajankohta on hetki, jona Saga Matkat on saanut ilmoituksen peruutuksesta.

Varaamastanne matkapaketista on annettu vakuus Suomessa kuluttaja- ja kilpailuvirastolle.

 

Peruutusehdot

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu

 • viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua: Saga Matkojen toimistokulut
 • 59 vrk – 45 vrk ennen matkan alkua: 10 % matkan hinnasta
 • 44 vrk – 35 vrk ennen matkan alkua: 20 % matkan hinnasta
 • 34 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua: 80 % matkan hinnasta
 • alle 15 vrk ennen matkan alkua: 95 % matkan hinnasta

Vinkkejä ja lisätietoa