Syksyinen hevosvaellus Pohjois-Islantiin

Rentouttava ratsastusretki Pohjois-Islannin huikeassa erämaassa, joka on vetäytymässä syksyn väreihin ja tunnelmaan. Unelmamatka luontomatkailusta kiinnostuneille islanninhevosfaneille: huolella valittu matkaohjelma, pieni ryhmäkoko, yksinkertainen maatila- ja erämaamajoitus (makuupussimajoitus), herkullinen kotiruoka, sympaattiset islanninhevoset, rentouttavat lämminvesialtaat ja Pohjois-Islannin karu ja hiljainen syysluonto.

Matkanjohtajana Islannista matkakirjoja kirjoittanut Islannin-tuntija Satu Rämö. Osallistujilta edellytetään hyvää peruskuntoa ja vähintään keskitason ratsastuskokemusta (hallitsee hevosen käynnissä, ravissa ja laukassa). Kasvisruokavalio mahdollinen, mutta muita ruokavalioita tai allergioita ei valitettavasti pystytä ottamaan maatilaolosuhteissa huomioon.

Ajankohta: 7 päivää, 31.8.-6.9.2023

3 295 €/hlö

Varaa matka

Matkaohjelma

 • Päivä 1 – 31.8.2023

  Icelandairin reittilento Helsingistä Keflavikiin lähtee klo 15.10. Saavumme Keflavikiin klo 15.45, josta matka jatkuu kotimaan lennolla klo 17.00. Akureyriin saavutaan klo 17.50, ja oppaamme Satu Rämö on vastassa lentoasemalla toivottaen meidät tervetulleiksi. Matkaamme alkuillasta Grenivíkin kalastajakylään Polar Hestarin hevostilalle, jossa nautimme maatilalla illallisen ja majoitumme.

 • Päivä 2 – 1.9.2023

  Aamiainen maatilalla. Ratsastusvaellus Atlantin rannalla (5 h). Hyvällä onnella saatamme nähdä merellä valaita! Vaelluksen aikana nautimme retkilounaan. Iltapäivällä kakkukahvit ja rentouttava uimahallikäynti Grenivíkin lämpimissä ulkoilma-altaissa. Illallinen maatilalla.

 • Päivä 3 – 2.9.2023

  Aamiainen maatilalla. Viisi tuntia kestävä ratsastusvaellus kauniissa, maaruskan värittämässä laaksossa. Maastot ja maisemat vaihtuvat: ratsastamme joenvartta pitkin, kapeita kinttupolkuja ja kumpuilevaa hiekkatietä. Iltapäiväkahvien jälkeen vapaaehtoinen vuoristovaellusretki (säävaraus). Illallinen maatilalla.

 • Päivä 4 – 3.9.2023

  Tukevan aamiaisen jälkeen lähdemme jälleen ratsaille tällä kertaa rannikkoa pitkin kohti asumattomia seutuja. Matkan varrella nautimme retkieväät ja näemme lampaita, islanninhevosia – ja ehkä niitä valaitakin! Päiväratsastuksen päätteeksi nautimme herkulliset kakkukahvit. Iltapäivällä käymme tutustumassa paikalliseen lähiympäristöön. Sääolosuhteista riippuen käymme joko parin tunnin mittaisella retkellä ihailemassa upeaa vesiputousta tai teemme vierailun Laufásin kotiseutumuseoon, jossa pääsemme katsomaan, millaista oli islantilainen arki 1600-1800-luvuilla. Päivän päätteeksi vierailemme upeassa uudessa luksuskylpylässä Eyjafjördurin vuonon rannalla. Illallinen maatilalla.

 • Päivä 5 – 4.9.2023

  Aamiainen maatilalla. Kaksipäiväinen vaellus kohti Islannin pohjoista erämaata alkaa. Yöpymistarvikkeet ja ruoat kuljetetaan erämaamökille jeepillä. Ratsastuspäiville pakataan mukaan vain päivän aikana nautittavat eväät.

  Kohteemme on Gílin erämaamökki Trollien laaksossa, jossa ei enää vuosikymmeniin ole asunut ihmisiä. Seuranamme ovat lampaat, kansansadut ja vehreät ylänkömaisemat, joita halkovat kirkasvetiset joet. Ratsastuksen aikana nautimme retkilounaan. Majoitumme yksinkertaisessa erämaamökissä keskellä kaunista islantilaista erämaata suuren joen ja solan vieressä. Illallinen tunnelmallisessa erämaamökissä. Hevoset yöpyvät kanssamme samalla alueella. Kirkkaalla säällä saatamme nähdä illalla upeita revontulia ja pohjoisen tähtitaivaan.

 • Päivä 6 – 5.9.2023

  Aamiainen erämaamökissä. Satuloimme hevoset ja ratsastamme vauhdikkaasti kohti kotia. Päivän aikana nautimme retkilounaan. Maatilalla meitä odottavat kakkukahvit, sisävessa, suihku ja illallinen.

 • Päivä 7 – 6.9.2023

  Lähdemme aamuvarhaisella kohti Akureyrin lentoasemaa. Kotimaan lento Reykjavikiin lähtee jo klo 05.50. Keflavikiin saavutaan klo 06.40 ja jatkolento Suomeen lähtee klo 07.30. Helsinkiin saavutaan klo 14.00.

Hinnasto

Hinta: 3 295 €/hlö
Matkapäivät: 31.8.-6.9.2023
Matkan kesto: 7 päivää

Asiakaspalvelun kautta tehtyihin varauksiin lisätään palvelumaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy:

 • Icelandairin meno-paluureittilennot Helsingistä Akureyriin
 • lentolippuun merkityt verot ja maksut
 • lentokenttäkuljetukset Islannissa
 • suomenkielinen matkanjohtaja koko matkan ajan
 • yksinkertainen makuupussimajoitus maatilalla Pohjois-Islannissa
 • kaikki ateriat (aamiainen, kevyt lounas, iltapäiväkahvit, tuhti illallinen)
 • kolme pitkää päiväratsastusvaellusta ja yksi kaksipäiväinen erämaaratsastusvaellus
 • kypärä, tarvittaessa sadevaatteet
 • yksi vuoristovaellusretki
 • retki islantilaiseen uimahalliin
 • kaupunkiretki Akureyrin kaupunkiin

Lisätietoa

Lentoaikataulut

Torstai 31.8.2022, Icelandair

FI343 Helsinki–Keflavik klo 15.10-15.45

FI154 Keflavik-Akureyri klo 17.00-17.50

Keskiviikko 6.9.2022, Icelandair

FI151 Akureyri-Reykjavik klo 05.50-06.40

Fi342 Reykjavik-Helsinki klo 07.30-14.00

 

 

Majoitus

Maatilamajoitus, Polar Hestar
Majoitus 2-4 hengen huoneissa.

 

Erikoisruokavaliot

Kasvisruokavalio mahdollinen, mutta muita ruokavalioita tai allergioita ei valitettavasti pystytä ottamaan maatilaolosuhteissa huomioon.

 

Matkanjohtaja

Matkanjohtajana hevosvaelluksella toimii Islannista matkakirjoja kirjoittanut Islannin-tuntija Satu Rämö. Reykjavikissa asuva toimittaja ja kirjailija kirjoittaa myös suosittua Salamatkustaja-blogia.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

 

Matkaehdot

Peruutustapauksissa Saga Matkat noudattaa Yleisiä matkapakettiehtoja ja Saga Matkojen erityisehtoja, jotka ovat nähtävillä internetsivuillamme tai saatavissa toimistostamme. Peruutusajankohta on hetki, jona Saga Matkat on saanut ilmoituksen peruutuksesta.

Varaamastanne matkapaketista on annettu vakuus Suomessa kuluttaja- ja kilpailuvirastolle.

 

Peruutusehdot

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu

 • viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua: Saga Matkojen toimistokulut
 • 59 vrk – 45 vrk ennen matkan alkua: 10 % matkan hinnasta
 • 44 vrk – 35 vrk ennen matkan alkua: 20 % matkan hinnasta
 • 34 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua: 80 % matkan hinnasta
 • alle 15 vrk ennen matkan alkua: 95 % matkan hinnasta

Vinkkejä ja lisätietoa