Islannin kiertomatka suomeksi opastettuna

Klassinen Islannin kiertomatka nyt myös suomeksi opastettuna! Matka on täynnä elämyksiä; upeita luonnonihmeitä ja majesteettisia maisemia. Täydellinen yhdistelmä kulttuuria, historiaa ja luontoa.

Saga Matkojen suomenkielinen matkaopas on opastetuilla matkoillamme koko ajan apunasi. Opas on vastassa Keflavikin lentokentällä ja varmistaa, että matkustajat pääsevät yhteisellä bussikuljetuksella kentältä Reykjavikiin.

Matkaa on myös mahdollista tuunata omaan makuun sopivaksi varaamalla lisämaksullisia retkiä. Lue lisää valittavana olevista retkistä Lisämaksulliset retket -välilehdeltä.

Ajankohta: 9 päivää, 9.–17.7.2023

3 440 €/hlö

Varaa matka

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Saapuminen Islantiin

  Lento Islantiin saapuu 15:45. Opas on vastassa Keflavikin lentokentällä. Oppaan johdolla mennään hotellille. Voit käyttää illan Reykjavikissa haluamallasi tavalla. Yöpyminen Reykjavikissa.

  Lisämaksusta:
  • Valasretki. Hinta 91 €/hlö.
 • Päivä 2. Geysir – Gullfoss – Skógar – Dyrhólaey – Vík

  Aamiainen hotellilla. Matka alkaa vierailulla Hveragerði kasvihuonekylässä. Seuraavaksi kierretään Kultaisen kolmion luonnonnähtävyydet. Näet Gullfossin ”kultaisen” vesiputouksen ja Geysirin kuumien lähteiden alueen sekä vettä syöksevän Strokkur-geysirin. Sitten suunnataan pitkin saaren etelärannikkoa ihailemaan Seljalandsfossin ja Skógafossin vesiputouksia, joiden jälkeen nähdään Dyrhólaeyn luonnonsuojelualue. Päivän viimeinen pysäkki on Víkin kylä. Illallinen ja yöpyminen Víkin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 330 km

 • Päivä 3. Vatnajökullin kansallispuisto – Jökulsárlónin jäätikkölaguuni – Höfn

  Aamiainen hotellilla. Bussimatka jatkuu pitkin saarta ympäröivää kehätietä. Ylitämme Eldhraunin laavakentän, joka on muodostunut maailman suurimmasta laavavyörystä. Kiertomatka jatkuu Skeiðarársandurin hietikkojen yli Vatnajökullin kansallispuistossa sijaitsevalle Skaftafellin jäätikölle. Jökulsárlónin jäätikkölaguunissa (veneretki lisämaksusta) näet kuinka jäävuoret syntyvät. Päivän aikana saat myös nauttia Vatnajökullin jäätikön majesteettisista maisemista. Matka jatkuu itään Höfnin rannikkokylään. Illallinen on omakustanteinen. Höfnistä löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, joista voit valita mieleisesi. Voit esimerkiksi kokeilla paikallista herkkua, keisarihummeria. Yöpyminen Höfnin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 280 km

  Lisämaksusta:
  • Amphibian Boat tour on the Glacier Lagoon – veneretki jäätikkölaguunille. Hinta 59 €/hlö.
  • Evening SuperJeep and Snowmobiling tour on Vatnajökull Glacier – yhdistetty superjeeppi- ja moottorikelkkaretki. Hinta 183 €/hlö.
 • Päivä 4. Höfn – Itävuonot – Egilsstaðir

  Aamiainen hotellilla. Bussi ajaa Höfnistä Almannaskarðin solan läpi. Matkalla pysähdytään ihastelemaan rannikon upeita maisemia. Bussi jatkaa aina Itävuonoille saakka. Itävuonot on yksi Islannin vanhimmista seuduista rosoisine kallioineen ja rannikkomaisemineen. Tie johtaa Egilsstaðirin kylään, joka sijaitsee Islannin suurimman metsikön lähettyvillä. Kylän lähellä sijaitsee myös järvi, jossa tarun mukaan asuu Islannin versio Loch Nessin hirviöstä. Ennen Egilsstaðiriin saapumista pysähdytään vielä Breiðdalsvíkin pikkukylässä, missä käydään tutustumaan Beljandin pienpanimoon ja päästään myös maistelemaan panimon oluita. Illallinen ja yöpyminen Egilsstaðirin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 260 km

  Lisämaksusta:
  • Vök Baths -kylpylä. Hinta 69 €/hlö, sisältää pyyhevuokran.
 • Päivä 5. Mývatn-järvi

  Aamiainen hotellilla. Kiertomatka jatkuu halki Möðrudalsöræfi aution ylätasangon. Matkalla pysähdytään Euroopan voimakkaimman vesiputouksen, Dettifossin, luona. Seuraavaksi suunnataan Námaskarðin solaan ja eteenpäin Skútustaðirin pseudokraattereille ja Laxa-joelle. Illallinen ja yöpyminen Mývatnin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 225 km

  Lisämaksusta:
  • Myvatn Nature Baths -kylpylä. Hinta 54 €/hlö, sisältää pyyhevuokran.
  • Horse riding in Myvatn – ratsastustunti Mývatnissa. Hinta 78 €/hlö.
 • Päivä 6. Mývatn-järvi – Akureyri – Siglufjörður

  Aamiainen hotellilla. Päivä alkaa tutkimusretkellä Dimmuborgirin laavamuodostumille. Tämän jälkeen näet ”jumalten vesiputouksen”, Goðafossin ja Laufásin vanhan turvefarmin, joka toimii nykyään museona. Seuraavaksi pääset vierailemaan Pohjois-Islannin pääkaupungissa Akureyrissä, mistä jatketaan Eyjafjörðurin rannikkoteitä Tröllaskagin niemimaalle. Kaunis ajomatka kulkee jyrkillä kallioilla, joista avautuvat maisemat Pohjoiselle jäämerelle ja rannikon mustille hiekkarannoille. Määränpää on Siglufjörðurin kylä, joka sijaitsee samannimisessä kauniissa vuonossa. Kylä on tunnettu entisöidyistä hirsirakennuksista. Pittoreskiin kylään on helppo tutustua kävellen. Illallinen ja yöpyminen Siglufjörðurissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 220 km

 • Päivä 7. Skagafjörður – Borgarnes

  Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen vieraillaan Siglufjörðurin palkitussa The Icelandic Herring Era -museossa. Museossa on herätetty henkiin 1900-luvun alun Siglufjörður, joka oli siihen aikaan muuttunut nopeasti kasvavaksi silakkakaupungiksi. Bussimatka jatkuu Skagafjörðuriin, jota pidetään yhtenä Islannin parhaista alueista hevosenkasvatukseen. Bussi pysähtyy Holarissa, joka toimi Islannin kulttuurikeskuksena yli 700 vuotta. Alueelta löytyy useita historiallisia rakennuksia sekä maailmankuulu maatalousyliopisto. Iltapäivällä saat oppitunnin islanninhevosista ja niiden ominaisesta askellajista töltistä. Tämän jälkeen tehdään pysähdys Blönduósin kylässä, joka on rakennettu Blanda-joen kummallekin törmälle. Bussi ylittää Holtavörðuheiðin nummet Länsi-Islantiin. Läntinen Islanti on tunnettu taruista, jotka kertovat viikingeistä ja myyttisistä olennoista. Päivä päätetään ajomatkalla Borgarfjörðurin halki Borgarnesin kylään. Illallinen ja yöpyminen Borgarnesin alueella.

  Päivän arvioitu ajomatka: 315 km

 • Päivä 8. Borgarfjörður – Thingvellir – Reykjavik

  Aamiainen hotellilla. Bussimatkan seuraava pysähdyskohde on Deildartunguhver, jota on tituleerattu Euroopan voimakkaimmaksi kuumaksi lähteeksi. Pääset myös näkemään Hraunfossarin vesiputouksen, jossa kauniin sininen jäätikkövesi virtaa läpi mustien laavamuodostumien. Seuraavaksi vieraillaan Islannin suurimmalla järvellä, Thingvallavatnilla, ja Thingvellirin kansallispuistossa, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Puistossa Amerikan ja Euraasian mannerlaatat kohtaavat, ja voit kävellä tämän saumakohdan yli. Bussimatka päättyy Reykjavikiin. Illallinen on omakustanteinen. Yöpyminen Reykjavikissa.

  Päivän arvioitu ajomatka: 280 km

 • Päivä 9. Paluu Suomeen

  Kevyt varhaisaamiainen hotellilla. Bussikuljetus lentokentälle. Matka päättyy.

Hinnasto

Hinta 3 440 €/hlö kahden hengen huoneessa
Hinta 4 430 €/hlö yhden hengen huoneessa

Asiakaspalvelun kautta tehtyihin varauksiin lisätään palvelumaksu 14 €/varaus.

Ennakkomaksu 200 €/hlö erääntyy viikon päästä varauksesta. Loppumaksu erääntyy 58 vrk ennen matkan alkua.

Hintaan sisältyy:

 • Icelandairin suorat reittilennot (Helsinki–Keflavik–Helsinki)
 • 1 laukku ruumaan (23 kg)
 • Lentokenttäverot ja matkustajamaksut
 • Lentokenttäkuljetukset (opas vastassa Keflavikin lentokentällä)
 • Kahden yön majoitus Reykjavikissa
 • Kuuden yön majoitus maaseudulla kiertomatkan aikana (katso hotellien tiedot Lisätietoa-välilehdeltä)
 • Matkaohjelman mukainen bussimatka
 • Majoitus kahden tai yhden hengen huoneessa
 • Aamiaiset (kotiinlähtöaamuna kevyt varhaisaamiainen)
 • 5 kolmen ruokalajin illallista maaseudulla kiertomatkan aikana (ei päivä 3 Höfnissä)
 • Illallisjuomat (hanavesi ja kahvi/tee)
 • Suomenkielinen opastus Islannissa
 • Panimovierailu ja olutmaistelu Breiðdalsvíkissä (päivä 4)
 • Vierailu Laufás Folk Museum -kansanperinnemuseossa sisältäen virvokkeita (päivä 6)
 • Vierailu merenkäynnin ja kalastusteollisuuden The Icelandic Herring Era -museossa (päivä 7)
 • Hevosnäytös Skagafjördurissa (päivä 7)

Hintaan ei sisälly:

 • Lounaat ja illalliset Reykjavikissa
 • Kolmannen päivän illallinen Höfnissä (muut illalliset kiertomatkan aikana sisältyvät)
 • Muut illallisjuomat (hanavesi ja kahvi/tee sisältyvät)
 • Lisämaksulliset retket/sisäänpääsymaksut (kts. Lisämaksulliset retket -välilehti)
 • Palvelut, joita ei ole mainittu hintaan sisältyy kohdassa
 • Matkavakuutus

Lisätietoa

Lentoaikataulut:

FI 343 9.7.2023 Helsinki – Keflavik 15:10-15:45
FI 342 17.7.2023 Keflavik – Helsinki 07:30-14:00

Majoituspaikat:

Reykjavik Natura Hotel****

Osoite: Nautholsvegur 52, 102 Reykjavik

Hotel Vík****

Osoite: Klettsvegi 1-5, 870 Vík

Hotel Höfn***

Osoite: Víkurbraut 20, 780 Höfn í Hornafirði

IcelandairHotel Hérad***

Osoite: Midvangur 1-7, 700 Egilsstaðir

SelHotel Mývatn***

Osoite: Skútustaðir 2c, 660 Mývatn

Hotel Sigló****

Osoite: Snorragata 3, 580 Siglufjordur

FossHotel Reykholt***

Osoite: Halsasveitavegur, Reykholt, West Region 320

Reykjavik Natura Hotel****

Osoite: Nautholsvegur 52, 102 Reykjavik

Islannin kiertomatka suomeksi opastettuna on matkapaketti

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Travel Specialist Group Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Travel Specialist Group Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.sagamatkat.fi/matkaehdot/.

Peruutustapauksissa Saga Matkat noudattaa Yleisiä matkapakettiehtoja ja Saga Matkojen erityisehtoja, jotka ovat nähtävillä internetsivuillamme tai saatavissa toimistostamme. Peruutusajankohta on hetki, jona Saga Matkat on saanut ilmoituksen peruutuksesta. Varaamastanne matkapaketista on annettu vakuus Suomessa kuluttaja- ja kilpailuvirastolle.

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • Viimeistään 92 vrk ennen matkan alkua: Saga Matkojen toimistokulut (200 €/hlö)
 • 91 vrk – 58 vrk ennen matkan alkua: 10 % matkan hinnasta
 • 57 vrk – 44 vrk ennen matkan alkua: 40 % matkan hinnasta
 • 43 vrk – 30 vrk ennen matkan alkua: 50 % matkan hinnasta
 • 29 vrk – 16 vrk ennen matkan alkua: 75 % matkan hinnasta
 • Alle 16 vrk ennen matkan alkua: 95 % matkan hinnasta

Matkapakettiin on mahdollista tehdä muutoksia viimeistään 92 vrk ennen matkan alkua
maksamalla alkuperäisen ja uuden matkan mahdollisen hinnanerotuksen lisäksi toimistokulut. Myöhempiä muutoksia pidetään matkan peruutuksena ja uuden tilaamisena. Peruutukset ja muutokset tulee ilmoittaa Saga Matkojen toimiston aukiollessa arkisin 9:00-16:30.

Opastettujen matkojen toteuttamiseen vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia. Osallistujien vähimmäismäärä kiertomatkalla on 12 henkilöä. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 31 pv ennen matkan alkua.

Vinkkejä ja lisätietoa

Lisämaksulliset retket

Huom! Varaathan lisämaksulliset retket mahdollisimman pian. Paikkoja on saatavilla rajoitetusti.

 • Valasretki – 9.7. (päivä 1) tai 16.7. (päivä 8)

  Hinta: 91 €/hlö
  Kesto: 3 tuntia

  Maaginen veneretki Reykjavikin edustalla Faxaflóin lahdella. Yleisimmin retkellä nähdään lahtivalaita, ryhävalaita, valkokuonodelfiinejä sekä pyöriäisiä. Joskus nähdään myös miekkavalaita, sillivalaita, seitivalaita ja pitkäeväpallopäitä. Kesäaikaan illan viimeinen valasretki lähtee Reykjavikin satamasta klo 20:30.

 • Superjeeppi- & moottorikelkkaretki – 11.7. (päivä 3)

  Hinta: 183 €/hlö (2 hlö/moottorikelkka)
  Kesto: 3 tuntia, moottorikelkkailua 1 tunti

  Superjeeppikuljetus Vatnajökullin jäätikölle. Jäätiköllä tunnin moottorikelkka-ajelu. Moottorikelkan kuljettajalla tulee olla ajokortti.

 • Veneretki jäätikkölaguunille – 11.7. (päivä 3)

  Hinta: 59 €/hlö
  Kesto: 30-40 minuuttia

  Jännittävä veneretki Jökulsárlónin jäätikkölaguunille. Veneen reitti kulkee valtavien jäävuorien lomassa henkeäsalpaavan kauniissa laguunissa. Jos matkassa on hieman tuuria, voidaan retken aikana bongata myös hylkeitä.

 • Vök Baths -kylpylä – 12.7. (päivä 4)

  Hinta: 69 €/hlö (sis. pyyhevuokra)

  Vök Baths -kylpylä sijaitsee Urriðavatn-järvellä itäisessä Islannissa, noin viiden kilometrin päässä Egilsstaðirista. Kylpylä tarjoaa ainutlaatuisen geotermisen kylpykokemuksen upeissa järvimaisemissa. Voit kokeilla järvivedessä kelluvia uima-altaita tai rentoutua poreammeissa. Kylpylässä on myös ulkona sijaitseva allasbaari, höyryhuone sekä kylmätunneli.

 • Mývatn Nature Baths -kylpylä – 13.7. (päivä 5)

  Hinta: 54 €/hlö (sis. pyyhevuokra)

  Mývatn Nature Baths -kylpylä sijaitsee pohjoisessa Islannissa, Mývatn-järven luonnonsuojelualueella. Pohjois-Islannin suurimmasta kaupungista, Akureyristä, kylpylälle on reilun tunnin ajomatka. Kylpylän laguunin mineraalipitoinen vesi on noin 38–40-asteista. Laguunin lisäksi kylpylässä on poreammeita ja kolme saunaa.

 • Ratsastusretki – 13.7. (päivä 5)

  Hinta: 78 €/hlö
  Kesto: 1 tunti

  Ratsastusretkellä tutustutaan sekä islanninhevosiin että Mývatnin alueen vulkaanisiin maisemiin. Retkellä nähdään Mývatn-järvi, pseudokraattereita sekä laavakenttiä.