Kultainen kierros ja Fontana-kylpylä

Retkikuvaus

Opastettu englanniksi
Kesto: 9 tuntia
Lähtöaika: päivittäin klo 9.00
Lähtöjä: ympäri vuoden
Retkikoodi: SRE74

Nauti Islannin historiasta ja monimuotoisesta luonnosta, ja rentoudu päivän päätteeksi Fontana-kylpylässä!

Kultaisen Kolmion kiertoretkellä pääset ihastelemaan Islannin kuuluisimpia luonnonihmeitä: Geysirin kuumien lähteiden aluetta, Gullfossin mahtavaa vesiputousta ja Thingvellirin luonnonpuistoa. Retkellä pysähdytään geotermisellä kuumien lähteiden alueella, jossa toimii myös Islannin aktiivisin geysir, Strokkur. Upeasta luonnonilmiöstä ehtii reissun aikana nauttia useammankin kerran – Strokkur suihkuttaa kuumaa vettä ilmaan 5-10 minuutin välein. Kiehtovalla geotermisellä alueella voi ihmetellä myös kuplivia muta-altaita ja höyryäviä maanalaisia lähteitä. Matka jatkuu Gullfossin ”kultaiselle putoukselle”, joka on kaikessa mahtavuudessaan pakko nähdä. Jylhä putous on yksi Islannin kauneimmista.

Tämän jälkeen matkaamme Thingvellirin luonnonpuistoon, jossa maailman vanhin parlamentti kokoontui jo 900-luvulla. Thingvellirin luonnonpuisto on yksi Islannin kiinnostavimmista kohteista: se sijaitsee Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa. Alueella on upea hautavajoama, joka on muodostunut kahden mannerlaatan ajautuessa hitaasti erilleen toisistaan.

Retken lopuksi teemme lyhyen pysähdyksen Laugarvatnin maaseutugalleriaan, jossa herkuttelemme kotitekoisella ruisleivällä ja savustetulla lohella. Illan vietät juuri uusitussa Fontanan luonnonmukaisessa kylpylässä. Nauti kylpylän lämmöstä ja upeista maisemista!

Muista ottaa uimapuku ja pyyhe mukaan retkelle. Voit vuokrata ne myös paikan päältä.

Hinta

Hinnasto ajalle 27.9.2019–31.12.2020.

  • Aikuiset 106 €/hlö
  • Aikuiset (ilman kuljetusta) 94 €/hlö
  • Lapset (12-15 vuotta) 53 €/hlö
  • Lapset (ilman kuljetusta) 47 €/hlö

Hintaan sisältyy

  • Nouto hotellilta tai keskustan alueella lähimmältä bussipysäkiltä 30 minuuttia ennen lähtöä
  • Bussikuljetus
  • Sisäänpääsy Fontana-kylpylään
  • Pientä suolaista
  • Opastus englanniksi

 

Retken voi ostaa myös ilman hotellikuljetusta, jolloin retki alkaa BSI-terminaalilta (Vatnsmyrarvegur 10, 101 Reykjavik) ja päättyy sinne.

Muuta tietoa

HUOM! Retkivaraus tulee tehdä viimeistään 1 viikko ennen matkalle lähtöä.

Retkivaraukset matkapaketin varauksen yhteydessä 0 €
Retkivaraukset ilman matkavarausta 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa