Thórsmörkin luonnonsuojelualue -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Lähde tutustumaan kiehtovaan Thórsmörkin luonnonsuojelualueeseen. Thórsmörkin alue on erittäin suosittu vaelluskohde, ja ratsastus näissä ihmeellisissä maisemissa onkin unohtumaton kokemus.

Retkellä ratsastetaan laavakenttien yli ja Eyjafjallajökullin tulivuoren ohi, joka purkautui vuonna 2010. Luonnonsuojelualueella kuljetaan ohi myös tulivuoren jähmettyneen laavavirran. Ratsastusta on päivässä noin 4-7 tuntia (20–35 km) ja matkan aikana majoittaudumme kodikkaissa mökeissä, joiden pihapiirissä on sauna, ulkoporeallas ja lämpimät suihkut.

Kuvittele rentoutuvasi kuumissa lähteissä Islannin ylängöillä revontulien tanssiessa taivaalla – tällä ratsastusmatkalle se onnistuu!

Matkalla ratsastetaan noin 90 km. Ratsastusta kolmena päivänä.

Ajankohta: 3 päivää, kesäkaudella

alk. 1 390 €/hlö

varaa

Matkaohjelma

 • Päivä 1. Reykjavik – Thorsmörk

  Ratsastajat noudetaan lähimmiltä bussipysäkeiltä (katso majoitustasi lähin bussipysäkki www.busstop.is) Reykjavikista kello 8.00–9.00. Pukeuduthan valmiiksi ratsastusvaatteisiin ja olet pysäkillä jo kello 8. Bussi kuljettaa ratsastajat hevosten ja henkilökunnan luo. Pian onkin aika nousta ratsaille ja suunnata kohti Markarfljót-jokea. Joki ylitetään sillalta ja jatketaan ohi jäätikkölaguunien sekä jähmettyneiden laavavirtojen ja ylitetään Krossá-jäätikköjoki. Määränpäänä on Thorsmörkin luonnonpuisto. Ratsastajat pääsevät yöpymään Húsadalurin laaksossa sijaitsevaan mukavaan mökkiin, missä on mahdollista saunoa, kylpeä luonnon kuumissa lähteissä ja ottaa aurinkoa.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

 • Päivä 2. Thorsmörk

  Koko päivä vietetään Thorsmörkin luonnonpuistossa. Puistossa nähdään useita vesiputouksia ja kanjoneja. Alueen ilmasto on erityisen lämmin verrattuna muuhun Etelä-Islantiin ja puiston suojeltu laakso on kauniin vihreä sammalesta, saniaisista, koivuista ja pienistä pensaista.

  Arvioitu ratsastusmatka: 20 km

 • Päivä 3. Thorsmörk – Reykjavik

  Matkan viimeisenä päivänä ratsastetaan takaisin Krossá-joen yli ja pitkin Markarfljót-joen penkereitä, kunnes saavutaan tutulle sillalle. Sillalta ratsastetaan hieman eri kautta takaisin. On aika yvästellä hevoset ja suunnata bussilla takaisin Reykjavikiin. Reykjavikiin saavutaan noin kello 17. Matka päättyy.

  Arvioitu ratsastusmatka: 35 km

Hinnasto

Hinnat 2022 / Thorsmörkin luonnonsuojelualue / Thórsmörk Nature Reserve
LähtöpäiväHinta €/hlö
27.5., 2.9.1 390

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kolme ratsastuspäivää
 • Kuljetukset hevostilalle ja takaisin Reykjavikista
 • Makuupussimajoitus jaetuissa huoneissa vuoristomökeissä
 • Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
 • Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä

Oma makuupussi mukaan!

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu).

 

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

 

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Varausmaksu 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa