Thórsmörkin luonnonsuojelualue -ratsastusmatka

Taso: kokeneet ratsastajat

Lähde tutustumaan kiehtovaan Thórsmörkin luonnonsuojelualueeseen. Thórsmörkin alue on erittäin suosittu vaelluskohde, ja ratsastus näissä ihmeellisissä maisemissa onkin unohtumaton kokemus.

Retkellä ratsastetaan laavakenttien yli ja Eyjafjallajökullin tulivuoren ohi, joka purkautui vuonna 2010. Luonnonsuojelualueella kuljetaan ohi myös tulivuoren jähmettyneen laavavirran. Ratsastusta on päivässä noin 4-7 tuntia (20–35 km) ja matkan aikana majoittaudumme kodikkaissa mökeissä, joiden pihapiirissä on sauna, ulkoporeallas ja lämpimät suihkut.

Kuvittele rentoutuvasi kuumissa lähteissä Islannin ylängöillä revontulien tanssiessa taivaalla – tällä ratsastusmatkalle se onnistuu!

Matkalla ratsastetaan noin 90 km. Ratsastusta kolmena päivänä.

Ajankohta: 3 päivää, kesäkaudella

alk. 1 390 €/hlö

varaa

Matkaohjelma englanniksi

 • Day 1: Reykjavík – Thorsmörk

  Pick up between 08:00 and 09:00 at pick up points in Reykjavik (www.busstop.is). Please be ready at the earliest pick up time and be ready in your riding clothes. We travel by a private coach in the morning, where we will meet horses and staff and start the ride down to the river Markarfljót. We will cross the river on a bridge and continue our ride past glacier lagoons and lava streams into the stunning nature park of Thorsmörk, crossing the glacial river Krossá on our way. Overnight for 2 nights in a cozy cabin in Húsadalur valley where we find sauna, showers, natural hot pool and sunbathing facilities (Approx.35 km)

 • Day 2: Riding inside Thorsmörk

  We will spend the day riding inside the park, visiting numerous waterfalls and canyons. This is truly a wonderful area with the low bushes and glittering mountain creeks all over. Thorsmork has an especially warm climate, better than in the rest of south Iceland. In the protected valley, there is green vegetation of moss, fern, birch wood and other small shrubs. (Approx. 20 km)

 • Day 3: Thorsmörk – Reykjavík

  This day’s ride takes us back across the river Krossá and alongside River Markarfljót until we cross it again on a bridge and take a new route back. After having said farewell to our horses we enjoy refreshments before we drive back to Reykjavík. At approx 17:00 we arrive back in Reykjavik. (Approx. 35 km)

Hinnasto

Hinnat 2020 / Thorsmörkin luonnonsuojelualue / Thórsmörk Nature Reserve
LähtöpäiväHinta €/hlö
29.5., 4.9.1390

Matkaan sisältyy:
– Kolme ratsastuspäivää
– Kuljetukset hevostilalle ja takaisin Reykjavikista
– Makuupussimajoitus jaetuissa huoneissa vuoristomökeissä
– Täysihoito ratsastuspäivien aikana sis. runsaan aamiaisen, illallisen (kala tai lammas). Kasvisruoka varattava etukäteen. Lounaseväät pakataan mukaan aamiaispöydästä
– Sadevaatteet, vesipullo, satulalaukku sekä ratsastuskypärä
Oma makuupussi mukaan!

Lapsialennus: alle 12 v. 25 % matkan hinnasta

Perhealennus: 5 % kun vanhemmat ja 12-18 -vuotiaat lapset matkustavat yhdessä (3 henkilöä tai enemmän). Perhealennusta ja lapsialennusta ei voi yhdistää.

Huom! Nouto BSI-bussiterminaalilta tai lähimmältä noutopisteeltä (tutustu www.busstop.is) Reykjavikissa klo 8.00-9.00. Olethan valmiina ratsastusvaatteet päällä!

Lennot Suomesta eivät sisälly hintoihin.

Lisätietoa

Aikaisempi saapuminen

Voit saapua Reykjavikiin aikaisemmin ja viipyä haluamasi määrän öitä (lisämaksu).

 

Muistilista ratsastusmatkalle

Varustaudu kaikkiin sääolosuhteisiin, sillä sää saattaa muuttua Islannissa hyvin nopeasti. Suosittelemme, että pakkaat pitemmille ratsastusretkille mukaan mm. seuraavat tavarat.

Pakkaa kotoa mukaasi

 • Ratsastussaappaat – mieluiten kumiset joen ylitysten takia
 • Lämmin takki
 • Lämmin paita (villainen tai fleece)
 • Lämpimät sukat ja käsineet (vähintään kahdet parit), kaulaliina ja hattu tai pipo
 • Lämpimät alusvaatteet, pitkät jos mahdollista
 • Ratsastushousut
 • Sisätossut majoituksia varten
 • Uimapuku, pyyhe, saippua jne.
 • Pieni kamera
 • Ensiaputarvikkeet mm. laastareita ja rakkolaastareita
 • Hyönteismyrkkyä, hyönteissuojahattu
 • Suklaata tai muuta sokeripitoista naposteltavaa pitämään verensokerin koholla
 • Aurinkovoide kasvoille ja huulille (korkea suojakerroin)

Tallilta saat mukaasi

 • Satulalaukun
 • Sadevaatteet
 • Ratsastuskypärän
 • Makuupussin lakanan kera, jos tarpeen

 

Ratsastusmatkojen vaikeustaso

Ratsastusmatkat on kategorisoitu vaikeustason mukaan. Osa ratsastusmatkoista soveltuu aloittelijoille, kun taas toiset vaativat enemmän ratsastuskokemusta. Retket on kategorisoitu seuraavasti:

Aloittelijat (Beginners / Easy)
Nämä ratsastusmatkat sopivat aloittelijoille, eikä aiempaa ratsastuskokemusta tarvita.

Keskitason ratsastajat (Intermediate riders / Challenging)
Nämä ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita käynti, keskipituiset ravimatkat (töltti) ja lyhyet laukkamatkat.

Kokeneet ratsastajat (Advanced / Extreme)
Tämän kategorian ratsastusmatkat vaativat aiempaa ratsastuskokemusta. Osallistujan tulee hallita kaikki askellajit, pysyä tukevasti satulassa ja voida ratsastaa noin seitsemän tuntia päivässä. Matkat sopivat harrastajalle, joka ratsastaa säännöllisesti ja pystyy hallitsemaan hevosen maastossa.

Ratsastusmatkojen alussa käydään läpi hevosen satuloiminen, selkään nouseminen ja askellajit. Lisäksi islanninhevosille ominainen erikoisaskellaji, töltti, käydään tarkkaan läpi.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi

Kaikki ulkomailta tuodut ratsastusvälineet tulee desinfioida ennen Islantiin matkustusta.

Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.

Varausmaksu 15 €

Vinkkejä ja lisätietoa