Grand Tour of Iceland -kiertomatka

Kahdentoista päivän kiertomatka vie sinut unohtumattomalle matkalle Islannin ympäri. Näet saaren kohokohdat sekä kohteet, jotka jäävät tavallisilta matkalaisilta monesti kokematta. Reitillä yhdistyvät kesyttömän kaunis luonto, henkeäsalpaavat maisemat sekä Islannin ainutlaatuinen historia ja kulttuuri.

Ajankohta: 12 päivää, kesäkaudella

alk. 4 690 €/hlö

Matkaohjelma

Huom! Reittilennot Islantiin eivät kuulu matkan hintaan. Kysy päivän lentohinta varauksen yhteydessä Saga Matkoilta.

 • Päivä 1. Tervetuloa Islantiin!

  Saapuminen Islantiin ja shuttle-kuljetus Keflavikin lentokentältä Reykjavikiin.

  Yöpyminen Reykjavikissa. Päivän ajomatka noin 50 kilometriä.

 • Päivä 2. Kultainen kolmio

  Kiertomatkan ensimmäinen kokonainen päivä on pyhitetty luontonähtävyyksien klassikoille, ja kohteena on niin kutsuttu Kultainen kolmio. Näet Gullfossin ”kultaisen” vesiputouksen, pääset käyskentelemään Geysirin geotermisellä alueella ja näkemään Strokkur geisirin purkautuvan yli 25 metrin korkeuteen. Seuraava pysäkki on Unescon maailmanperintökohde Thingvellirin luonnonpuisto. Puisto sijaitsee Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen yhtymäkohdassa. Mannerlaatat vetäytyvät hiljalleen kauemmas toisistaan, minkä seurauksena on syntynyt dramaattisia hautavajoamia, lammikoita ja jokia. Matka jatkuu pitkin Hvalfjörðurin luonnonkaunista vuonoa.

  Yöpyminen Borgarnesissa. Päivän ajomatka noin 290 kilometriä.

 • Päivä 3. Snæfellsnesin niemimaa ja Länsivuonot

  Päivän ensimmäinen kohde on Snæfellsnesin niemimaa. Koko niemimaan pituudelta kohoaa rosoinen vuorijono, jonka korkein kohta on 1 448 metirä korkea Snæfellsjökullin kerrostulivuori. Reitti niemimaan ympäri kulkee pitkin rannikkoa läpi laavakenttien. Näet Snæfellsnesin kansallispuiston suosituimmat kohteet kuten tulivuoren kraatterit, laavavirrat, jäälakit, vuorten jäätyneet huiput, vuonot, hiekkarannat ja jyrkät kalliot. Sukella Jules Vernen klassikkoteoksen Matka maan keskipisteeseen maisemiin ja maankuoren sisälle Snæfellsjökullin jäätikön alla. Vatnshellirin laavaluola on 35 metriä syvä maanalainen tunneli. Iltapäivällä noustaan autolautan kyytiin, joka vie Stykkishólmurista Brjánslækuriin Länsivuonoilla. Kahden ja puolen tunnin lauttamatkalla Breiðafjörðurin lahden poikki ohitetaan Flateyn saari, joka on asutettu vain kesäisin.

  Yöpyminen Länsivuonoilla. Päivän ajomatka noin 290 kilometriä.

 • Päivä 4. Islannin läntisin piste

  Bussi kulkee pitkin rannikkoa ja päivän ensimmäinen pysähdys tehdään Hnjóturin liikennemuseossa. Tämän jälkeen jatketaan läpi harvaanasuttujen syrjäseutujen Látrabjargin lintukalliolle. Kallio on sekä Islannin että koko Euroopan läntisin piste. Voit nähdä alueella lunneja toukokuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin saakka. Kävelette aina Látrabjargin huipulle saakka, missä voi bongata lunnien lisäksi myös ruokkeja, myrskyliitäjiä, metsoja sekä kajavia. Mikäli sää- ja tieolosuhteet sallivat, seuraava vierailukohde on Rauðisandurin punahiekkainen ranta. Kymmenen kilometrin pituinen ranta hohtaa punaisen, keltaisen ja oranssin eri sävyissä auringonvalosta, aallokosta ja säästä riippuen.

  Yöpyminen Länsivuonoilla. Päivän ajomatka noin 150 kilometriä.

 • Päivä 5. Länsivuonot

  Matka jatkuu yli vuorten pitkin vuonojen rantaa aina Arnarfjörðurin majesteettiselle vuonolle saakka. Vuonon perällä on seitsenkerroksinen vesiputous Dynjandi, jonka islantilaiset ovat nimenneet maan kauneimmaksi vesiputoukseksi. Matkaa jatketaan läpi vuorisolan ja pitkin Länsivuonojen eteläisiä rantoja. Pystysuorat kalliot, syvät poukamat ja kapeat alangot ovat alueelle tunnusomaisia.

  Yöpyminen Länsivuonoilla. Päivän ajomatka noin 320 kilometriä.

 • Päivä 6. Matka pohjoiseen

  Aamulla nähdään syrjäisempiä seutuja hylättyine maatiloineen, kauniine pienine kirkkoineen ja islanninhevosineen. Haukadalurin kylästä löytyy jäljennös Erik Punaisen viikinkiaikaisesta kotitilasta. Hänen poikansa Leif Erikinpoika, jonka kerrotaan syntyneen Haukadalurissa, oli ensimmäinen eurooppalainen Pohjois-Amerikassa. Erik Punaisen entisöity kotitila toimii elävänä viikinkimuseona. Aluetta dominoivat vuoret, järvet, laaksot ja meri. Matka jatkuu aina vain pohjoisempaan. Lounaalle pysähdytään paikallisella maatilalla, missä päästään myös osallistumaan hevosnäytökseen ja kuulemaan lisää islanninhevosten ainutlaatuisista ominaisuuksista. Päivän viimeinen määränpää on Pohjois-Islannin pääkaupunki Akureyri, joka on Islannin toiseksi suurin kaupunki.

  Yöpyminen Akureyrissä. Päivän ajomatka noin 350 kilometriä.

 • Päivä 7. Islannin pohjoisin kaupunki

  Kuuden tunnin pituinen retki tutustuttaa osallistujat Islannin pohjoisimpaan kaupunkiin, Siglufjörðuriin, joka tunnetaan Pohjois-Atlantin sillipääkaupunkina. Kaupunki sijaitsee vuoristoisella Tröllaskagin niemimaalla. Matkalla ohitetaan pieniä kalastajakyliä ja pysähdytään asumattomissa laaksoissa, joita edes suurin osa islantilaisista ei ole päässyt tutkimaan. Retkeen kuuluu myös vierailu sillimuseossa ja olutmaistelu paikallisessa pienpanimossa Kaldissa. Loppupäivän kukin voi käyttää haluamallaan tavalla Akureyrissä. Voit esimerkiksi lähteä ostoksille, käydä uimassa geotermisessä uimalassa tai tutustua kasvitieteelliseen puutarhaan. Lisämaksusta voit myös käydä valasretkellä tai ratsastamassa.

  Yöpyminen Akureyrissä. Päivän ajomatka noin 160 kilometriä.

 • Päivä 8. Geologisia ihmeitä ja luonnon kylpyjä

  Päivä aloitetaan tutustumalla jumalten vesiputoukseen, Goðafossiin, jolta jatketaan kohti Mývatn järveä. Mývatnin alue tunnetaan eloisasta lintukannasta ja vulkaanisen laavan muokkaamista maisemista. Alueella nähdään pseudokraattereita, Dimmuborgirin laavakentät, Hverfjallin tefratulivuori, kuumia lähteitä, Námaskarðin kiehuvat mutalammikot ja kaasulähteet sekä Vítin kraatterijärvi. Iltapäivällä rentoudutaan Mývatnin kuumissa lähteissä.

  Yöpyminen Mývatn-järven alueella. Päivän ajomatka noin 150 kilometriä.

 • Päivä 9. Idän salaisuudet

  Päivän ensimmäinen kohde on Dettifossin vesiputous Vatnajökullin kansallispuistossa. Kävelykierros puiston ympäri kestää noin 40-60 minuuttia. Matka jatkuu itään läpi autioituneiden vuoristoisten maisemien. Matkan varrella pysähdytään Möðrudalurissa, joka on Islannin asutetuista alueista korkeimmalla. Kesäisin asuinalueen palvelukeskus on täydellinen paikka ihastella yhtä Islannin komeimmista vuorista, Herðubreiðiä. Vierailukohteisiin kuuluu myös asuinalueen vuonna 1949 käsin rakennettu kirkko, jonka paikallinen maanviljelijä rakensi muistoksi vaimostaan. Matka jatkuu halki Itä-Islannin asumattomien ylänköjen Bakkagerðin syrjäiseen kylään, joka sijaitsee Borgarfjörður-Eystrin vuonossa. Viehättävässä pikkukylässä on asukkaita vain 120. Bakkagerði on varsin perinteinen islantilainen kalastajakylä, jonka asukkaat kalastavat edelleen pienillä soutuveneillään. Kylästä löytyy kahvila, jossa on esillä joitakin Jóhannes Kjarvalin maalauksia. Kjarval oli tunnettu islantilainen maalari, joka varttui Borgarfjörður-Eystrin alueella. Hänen kotikaupunkinsa onkin toiminut inspiraation lähteenä useissa hänen maalauksistaan. Borgarfjörður-Eystrin alueella uskotaan asuvan useita haltioita, joista kertovat lukuisat kansantarut. Haltioiden kuningattaren sanotaan asuvan kylässä suojellulla alueella, joka on nimeltään Álfaborg. Päivän lopuksi suunnataan satamaan, joka on oiva paikka bongata lunneja sekä muita merilintuja.

  Yöpyminen Borgarfjörður-Eystrin alueella. Päivän ajomatka noin 290 kilometriä.

 • Päivä 10. Vuonoja, jäätiköitä ja jäätikkölaguuni

  Matka jatkuu pitkin Itävuonojen mutkittelevia teitä. Pääset tutustumaan kiehtovaan Petran kivikokoelmaan. Yli 80 vuoden ajan Petra keräsi valtavan kokoelman kiviä, kristalleja, zeoliittejä ja kvartsikiviä, jotka hän asetteli näytille kotiinsa ja puutarhaansa. Tänä päivänä hänen jälkeläisensä pitävät huolta kokoelmasta. Iltapäivällä suunnataan kohti Euroopan suurinta jäätikköä, Vatnajökullia. Pysähdymme Höfnin kylässä, missä osallistutaan veneretkelle Jökulsárlónin jäätikkölaguuniin. Monet pitävät veneretkeä yhtenä kiertomatkan ehdottomista kohokohdista.

  Yöpyminen Skaftafellissa. Päivän ajomatka noin 450 kilometriä.

 • Päivä 11. Vatnajökullin kansallispuisto ja etelärannikko

  Vatnajökullin kansallispuisto kattaa 14 prosenttia koko Islannin pinta-alasta, ja on Euroopan toiseksi suurin kansallispuisto. Tänään tutustutaan tarkemmin Skaftafellin alueeseen, joka sijaitsee Islannin korkeimman vuoren juurella. 2 110 metriä korkea Hvannadalshnjúkur on myös Euroopan toiseksi suurin kerrostulivuori. Matka jatkuu pitkin saaren etelärannikkoa ohi vuorien, jäätiköiden ja vesiputousten. Víkin kylän lähistöllä päästään kävelemään mustalla laavakentällä ja näkemään alueen lintukallio. Yksi pysäkki on myös Skógafossin näyttävä vesiputous. Vesiputouksesta nousevassa usvassa näyttäytyy usein sateenkaaria. Tämän jälkeen vieraillaan Seljalandsfossin vesiputouksella, jonka taakse pääsee kävelemään. Tälle reissulle kannattaa varautua sadetakilla ja kumisaappailla. Ennen Reykjavikiin palaamista vieraillaan vielä Hvolsvöllurin Lava Center -keskuksessa, missä katsotaan dokumentti viime vuosien tulivuorenpurkauksista Islannissa. Päivä päättyy jäähyväisillalliseen Reykjavikissa.

  Yöpyminen Reykjavikissa. Päivän ajomatka noin 340 kilometriä.

 • Päivä 12. Paluu Suomeen

  Aamiaisen jälkeen on aika sanoa hyvästit Islannille. Shuttle-kuljetus hotellilta Keflavikin lentokentälle.

  Matka päättyy.

Hinnasto

Hinnasto 2020 / Grand Tour of Iceland
12 pv/11 yötäHinta €/hlö
Lähdöt maanantaisin2hh1hh
15.6., 29.6., 13.7., 27.7., 10.8., 24.8.46905940

 

Hintaan sisältyy:

 • 11 yön majoittuminen (wc ja suihku huoneessa) aamiaisineen
 • 10 päivän englanniksi opastettu bussikiertomatka
 • maksuton WiFi-yhteys bussissa
 • shuttle-kuljetus Keflavikin lentokentältä Reykjavikiin ja takaisin
 • 1 lounas (päivä 6) ja 10 illallista (päivät 2-11)
 • sisäänpääsy kolmeen kansallispuistoon
 • retki laavaluolaan Snæfellsnesissä
 • lauttamatka Länsivuonoille
 • museovierailu Hnjóturissa
 • vierailu Erik Punaisen kotitilalla
 • islanninhevosnäytös
 • sillimuseovierailu
 • pienpanimovierailu
 • kylpeminen Mývatnin kuumissa lähteissä + pyyhevuokra
 • retki Petran kivikokoelmalle
 • veneretki Jökulsárlónin jäätikkölaguuniin
 • sisäänpääsy Lava Center -keskukseen

 

Hintaan ei sisälly:

 • lennot Helsingistä
 • henkilökohtaiset kulut
 • muut ruokailut
 • valasretki Akureyrissä (päivä 7)
 • varausmaksu 15 €

 

Huom! Matkoihin ei sisälly lentoja Suomesta. Kysy päivän lentohinta varauksen yhteydessä Saga Matkoilta.

Vinkkejä ja lisätietoa