Autonvuokraus Islannissa

Auton vuokraukseemme sisältyy autonvuokraus valitussa autoluokassa, rajoittamattomat ajokilometrit, CDW-vakuutus, TW-varkausvakuutus, PAI-henkilövakuutus ja arvonlisävero 24%. Kaikki hinnat ovat vuorokausihintoja (1 vrk=24 tuntia).

 

Autot ja rajoitukset

Valittavana on autotyyppi, ei auton merkki eikä malli. Tavalliset henkilöautot eivät sovellu ajamiseen sisämaassa. Ainoastaan 4-vetoisilla (luokat G, H, L, I, R, K, P ja O) autoilla on sallittua ajaa F alkuisilla teillä, Kjolur tiellä nr 35 sekä Kaldidalur tiellä nr 550. 

 

Ajokortti, luottokortti ja ikä

Auton vuokraamista varten kuljettajalla tulee olla vähintään vuoden voimassa ollut suomalainen ajokortti, 20 vuoden ikä ja voimassaoleva luottokortti (Visa, Mastercard). Kalleimmissa autoluokissa vähimmäisikävaatimus on 25 vuotta. Auton vuokraushintoihimme sisältyy 1 kuljettaja. Lisäkuljettaja on mahdollista varata lisämaksusta 28 €/vuokraus.

Auton luovutus Reykjavikissa/Akureyrissa

Vuokra-autoa ei toimiteta hotelliin. Auton saa käyttöönsä autovuokraamosta. Auto tulee palauttaa samaan paikkaan toimiston aukioloaikana. Mikäli tämä ei ole mahdollista, asiasta tulee sopia vuokraamon kanssa, ja tällöin avaimen voi jättää vuokraamoon postilaatikkoon. Muista täyttää bensatankki autoa palauttessasi.

 

LentokenttämaksuLisämaksuna veloitetaan 31 € /auto, kun auton nouto ja/tai jättö on lentoasemalta. Klo 19.00-6.00 välisenä aikana lisämaksu on 54 €/auto. Korkeampi veloitus vain kesäkauden ulkopuolella. 

 

Vakuutukset

Basic-paketti: CDW (Collission Damage Waiver), PAI (Personal Accident Insurance) ja THW (Theft Waiver). Basic-vakuutuspaketti sisältyy kaikkiin autovuokriin. 

Medium-paketti: Basic-paketin vakuutusten lisäksi SCDW (Super Collission Damage Waiver) ja GP (Gravel Protection) 16-26 €/vrk

Premium-paketti: Basic- ja Medium-pakettien vakuutusten lisäksi SADW (Sand & Ash Damage Waiver) sekä ZERO EXCESS (Zero Excess Cover) omavastuun poisto 30-44 €/vrk

 

CDW-vakuutus sisältyy automaattisesti autopakettien ja autovuokrien hintaan. Omavastuu on noin 1585-3048 euroa autoluokasta riippuen. Lisäksi Basic-pakettiin kuuluvat PAI (Personal Accident Insurance) sekä THW (Theft Waiver) varkausvakuutus. Vakuutukset eivät korvaa mm. jokien poikkiajon/irtokivien/hiekkamyrskyjen/eläinten aiheuttamia vahinkoja pohjalle, pellille, tuulilasille, ajovaloille ja renkaille.

 

Ottamalla Medium-paketin, omavastuu laskee noin 402-732 euroon. Pakettiin kuuluu CDW-, PAI- ja THW-vakuutusten lisäksi GP-vakuutus ilman omavastuuta. GP-vakuutus korvaa hiekan ja pikkukivien aiheuttamat vahingot, jotka kohdistuvat tuulilasiin ja ajovaloihin.

 

Premium-paketti poistaa omavastuun kokonaan. Lisäksi pakettiin kuuluu SADW-vakuutus, joka kattaa hiekka/tuhkamyrskyjen aiheuttamat vahingot. Lentävä tuhka, hiekka, sora, hohkakivi, tms. materiaali voi aiheuttaa huomattavaa vahinkoa koko autoon; maalipintaan, ikkunoihin ja valoihin. Kulut saattavat nousta jopa 2000-8000 euroon. SADW on ainoa vakuutus näitä vahinkoja varten.

 

Mikään vakuutuspaketeista ei korvaa seuraavia asioita:

- Epätasaisilla teillä ajosta aiheutuneet vahingot ajoneuvon vaihteistoon tai muihin osiin, jotka ovat osa auton runkoa tai kiinni siinä
- Ajoneuvon rungon naarmuuntuminen tai muutoin vahingoittuminen sen pohjan osuessa epätasaiseen tiehen
- Jokien tai muiden vesistöjen poikki ajamisesta aiheutuneet vahingot. Kaikenlaisissa vesistöissä ajaminen tai niiden ylittäminen on täysin vuokraajan omalla vastuulla
- Numeroimattomilla teillä tai maastossa (esimerkiksi polut ja rannat) ajamisesta aiheutuneet vahingot autoon
- Eläinten aiheuttamat vahingot
- Vahingot ohjauspyörään, renkaisiin, jousitukseen, akkuun, laseihin (ei koske ikkunoita) ja radioon
- Auton osien varkaus ja tästä mahdollisesti syntyneet vahingot
- Istuimiin tai mattoihin palaneet reiät
- Vahingot, jotka ovat syntyneet kuljettajan ollessa alkoholin, piristeaineiden tai rauhoitteiden vaikutuksen alaisena, tai kuljettajan muuten ollessa kyvytön kuljettamaan auto turvallisesti
- F-alkuisilla teillä, Kjölur-tiellä (nr 35) sekä Kaldidalur-tiellä (nr 550) ajamisesta aiheutuneet vahingot autoon, mikäli autoluokan autolla on kiellettyä ajaa kyseisillä teillä. Ajaminen näillä teillä on kiellettyä muilla autoluokilla kuin G, H, L, I, R, K, P ja O
- Varkaus tai vahingot, jotka ovat aiheutuneet kuljettajan tai vuokraajan omasta huolimattomuudesta (esimerkiksi jos auto jätetään käyntiin ilman valvontaa)


On tärkeää, että Islannissa ajaessa noudatetaan viranomaisten ohjeita sää- ja tieolosuhteista. Tiedotteita saa soittamalla numeroon +357 1778 Islannin tiehallinto ja +357 902-0600 Islannin ilmatieteenlaitos.

 

Autovuokraamon aukioloajat

Reykjavik

Keflavikin lentokenttä: auki aina lentojen lähtiessa ja saapuessa.

Reykjavik: ma-pe 08:00-18:00, la 08:00-17:00, su 09:00-17:00

osoite: Skeifan 9, Reykjavik

 

Akureyri

Akureyrin lentokenttä: auki aina lentojen lähtiessa ja saapuessa.

Akureyri: ma-pe 08:00-18:00, la 08:00-17:00, su 09:00-17:00

osoite: Tryggvabraut 12, Akureyri

 

Autonvuokraus + lento tai hotellimatkaAutonvuokraukseen kannattaa yhdistää Saga Matkojen lento + hotelli -paketti. Jos suunnittelet liikkumista pääosin Reykjavikin ulkopuolella, kannattaa valita lennon lisäksi vähintään yhden yön majoitus Reykjavikissa. Kysy päivän lentohintaa Saga Matkoista.Hinta:   alk. 65 €

Varaa tästä   Hinnasto

Kuvagalleria


Varaa Islannin matkat online!