Pienessä Francorchampsin kylässä Itä-Belgiassa

Rata: Spa-Francorchamps
Pituus: 7,004 km
Kierroksia: 44 = 308,052 km
Rataennätys: (vuoden 2007 rataversio): 1.47,263 (Sebastian Vettel, Red Bull, 2009)
Edellisen vuoden voittaja: Nico Rosberg, Mercedes
n. 20 km Budapestista itään, Mogoyorodin kylän lähellä.

Rata: Hungaroring
Pituus: 4,381 km
Kierroksia: 70 = 306,663 km
Rataennätys: 1:19.071 (Michael Schumacher, Ferrari, 2004)
Edellisen vuoden voittaja: Sebastian Vettel, Ferrari
n. 15 km Milanosta pohjoiseen, Monzan kaupungin puistossa

Rata: Aurodrome Nationale di Monza
Pituus: 5,793 km
Kierroksia: 53 = 306,720 km
Rataennätys: 1.21.049 (R.Barrichello, Ferrari, 2004)
Edellisen vuoden voittaja: Lewis Hamilton, Mercedes

F1 tallit

Talli Valmistaja Runko Moottori Nro Kuljettaja
 Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 W08 Hybrid Mercedes 44  Lewis Hamilton
77  Valtteri Bottas
 Red Bull Racing Red Bull RB13 TAG Heuer 3  Daniel Ricciardo
33  Max Verstappen
 Scuderia Ferrari Ferrari SF17-JB Ferrari 5  Sebastian Vettel
7  Kimi Räikkönen
 Sahara Force India F1 Team Force India VJM10 Mercedes 11  Sergio Pérez
31  Esteban Ocon
 Williams Martini Racing Williams FW40 Mercedes 18  Lance Stroll
19  Felipe Massa
 McLaren Honda McLaren MCL32 Honda 2  Stoffel Vandoorne
14  Fernando Alonso
 Scuderia Toro Rosso Toro Rosso STR12 Renault 26  Daniil Kvjat
55  Carlos Sainz Jr.
 Haas F1 Team Haas VF-17 Ferrari 8  Romain Grosjean
20  Kevin Magnussen
 Renault Sport Formula One Team Renault RS.17 Renault 27  Nico Hülkenberg
30  Jolyon Palmer
 Sauber F1 Team Sauber C36-Ferrari Ferrari 9  Marcus Ericsson
94  Pascal Wehrlein

 

 


Hyvä tietää

Matkan varaaminen

Varauksen voi tehdä Saga Matkojen online-varaamosta, toimistosta, varauslomakkeella, sähköpostitse tai soittamalla.


Matkustusasiakirjat
Suomen kansalainen tarvitsee kohdemaasta riippuen voimassa olevan henkilökortin, passin ja/tai viisumin. Tarkista passi- ja viisumivaatimukset matkatoimistostasi hyvissä ajoin ennen matkaa. EU-maihin matkustava Suomen kansalainen tarvitsee kohdemaasta riippuen voimassa olevan passin tai henkilökortin. Tarkista henkilökortin kelpoisuus kohdemaahasi ennen matkaa. Henkilökortti käy matkustusasiakirjaksi vain, jos se on myönnetty 1.3.1999 jälkeen (ei väli-aikaiseksi). Suosittelemme kuitenkin passia matkustusasiakirjaksi.

Passi vaaditaan seuraaviin kohteisiin: Australia, Malesia, Kiina, Bahrain, Turkki, Singapore, Japani,  Brasilia ja Abu Dhabi. Kiinaan tarvitaan myös viisumi, joka tulee hankkia Helsingissä sijaitsevasta Kiinan suurlähetystöstä hyvissä ajoin ennen matkaa. Kohdemaa saattaa vaatia, että passin tulee olla voimassa tietyn ajan myös matkan jälkeen. Tarkista kyseisen maan edustustosta.

Matkanjärjestäjä ei palauta matkan hintaa, jos matka peruuntuu tai keskeytyy matkustusasiakirjojen puuttumisen/virheellisyyden vuoksi. Muiden kuin Suomen kansalaisten on itse tarkistettava, vaaditaanko heiltä matkakohteeseen passi tai viisumi. Jos passi/viisumi vaaditaan, tulee asiakkaan itse huolehtia sen hankinnasta. Lisätietoa Suomen kansalaisten matkustusasiakirjavaatimuksista: www.formin.fi

Matkatavarat

Kirjattava matkatavara Finnairin Euroopan ryhmälennoilla turistiluokassa: veloituksetta kuljetettava matkatavaramäärä on 1 laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja jonka ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Käsimatkatavara: Käsimatkatavaroiden sallittu määrä turistiluokassa on 1 laukku, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja jonka enimmäispaino on 10 kg.

 

Kirjattava matkatavara Lufthansan Euroopan ryhmälennoilla turistiluokassa: veloituksetta kuljetettava matkatavaramäärä on 1 laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja jonka ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. Käsimatkatavara: Käsimatkatavaroiden sallittu määrä turistiluokassa on 1 laukku, jonka ulkomitat ovat enintään 55 x 40 x 23 cm ja jonka enimmäispaino on 8 kg.

 

Käsimatkatavaroihin ei saa pakata teräviä esineitä kuten veitsiä, saksia tai korkkiruuveja. Yhden tupakansytyttimen ja tulitikkuaskin saa kuljettaa vain taskussa. Myös matkustamoon vietävissä nesteissä on rajoituksia. Nesteet kuten voiteet, hajuvedet ja juomat saa kuljettaa enintään 100 ml kokoisissa pakkauksissa ja kaikkien nesteiden tulee mahtua 1 litran kokoiseen läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan muovipussiin.

 

Lisätietoa: Finavia, Trafi

 

Lentoaikataulut

Matkustajan on hyvä tarkistaa menolennon aikataulu lähtöpäivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta. Aikataulun voi tarkistaa nettisivuilta Finavia .

Jos asiakas jättää käyttämättä menolennon, peruuttaa lentoyhtiö paluulennon automaattisesti eikä sitä voi käyttää. Tällaisissa tapauksissa tulee olla yhteydessä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön, jotta voidaan varmistaa onko paluulento käytettävissä.


Tullimääräykset

Katso Suomen tullimääräykset: www.tulli.fi


Hintaan sisältyvät palvelut

Matkojen sisältö vaihtelee kisakohtaisesti. Tarkista matkan sisältö aina ko. matkan \"Hintaan sisältyy\" -kohdasta.


Kisaliput

Jos asiakas on tilannut matkapakettiinsa kisaliput, ne lähetetään asiakkaalle kirjattuna kirjeenä postitse tai e-lippuna sähköpostin liitteenä matkadokumenttien mukana. Joissain tapauksissa matkanjohtaja jakaa kisaliput paikan päällä. Vahvistamme toimitustavan sähköposti-ilmoituksella noin kymmenen päivää ennen matkan alkua.
Liput on tilattu yhteystyökumppaniemme kautta ja sen vuoksi lipun hintaan lisätään heidän toimituskulunsa.

Kuljetukset
Matkat sisältävät lentokenttä- ja kisakuljetukset lauantaina ja sunnuntaina. Koska kyseessä on F1-matka, kuljetukset kisapaikalle lähtevät aikaisin aamulla (klo 7.00-8.00) ja paluu on yleensä aika-ajojen/kisan jälkeen. Jos et käytä hintaan sisältyviä kuljetuksia, ilmoita siitä etukäteen matkanjohtajalle. Kisaviikonloppuna tiet lentokentille ja kisapaikoille ovat ruuhkaisia, joten varaudu aikaavieviin bussimatkoihin.

Kisa-alue
Bussien parkkipaikat selviävät usein vasta kisa-alueelle saavuttaessa, joten eri päivinä saattaa olla eri parkkipaikka. Käyttäessäsi vain paluukuljetusta, huomioi tämä ja tarkista bussin sijainti matkanjohtajalta. Parkkipaikan sijainti, bussin rekisterinumero ja matkanjohtajan matkapuhelinnumero kannattaa aina kirjoittaa muistiin. Kävelymatkat parkkipaikalta katsomoihin voivat olla pitkiä ja tiet huonoja, joten varaa mukaan hyvät kengät. Kisaradalle kannattaa ottaa mukaan auringolta ja sateelta suojaava varustus, vesipullo, korvatulpat ja kiikarit. Älä vie lasisia juomapulloja rata-alueelle, sillä ne poistetaan portilla. Kisalippu tulee säilyttää huolella koko viikonlopun ajan. Jos sinulla on paikka seisomakatsomossa tai numeroimaton istumapaikka, kannattaa paikalle saapua ajoissa, sillä ensimmäisenä saapuvat saavat parhaat paikat.

Turvallisuus
Arvoesineet kannattaa jättää kotiin. Säilytä passi, lentoliput ja suuret rahamäärät tallelokerossa. Taskuvarkaita kannattaa varoa kaikkialla, mutta erityisesti lentokentillä, kisapaikalla, kulkuneuvoissa, kaupungilla ja illanviettopaikoissa. Ota matkalle mukaan pari valokopiota passistasi sen katoamisen varalta.

Matkavakuutus

Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta.
Matkavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaisesti mm. äkillisestä sairastumisesta aiheutuvat kustannukset, joita kohdemaan sairaanhoito ei korvaa. Lisäksi matkavakuutus korvaa välttämättömän sairaankuljetuksen kotimaahan. Matkavakuutus sisältää yleensä myös turvan peruutuskulujen kattamiseksi äkillisissä sairastapauksissa. Vakuutukseen on hyvä sisällyttää myös matkatavaroiden arvon kattava matkatavaravakuutus. Huomioi, että joihinkin vakuutuksiin saattaa sisältyä vastuunrajoituskohta, jonka seurauksena on matkustajan oman vastuun laajentuminen. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista esim. www.eurooppalainen.fi

Eurooppalainen sairaanhoitokortti
Eurooppaan matkustavalla on hyvä olla mukana Eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortin haltijalla on EU- ja ETA-maissa oikeus saada välttämätöntä sairaanhoitopalvelua äkillisen sairauden hoitoon samaan hintaan kuin kohdemaan väestöllä. Lisätietoa: www.kela.fi

Rokotukset
Matkailijan suositeltavia  perusrokotuksia ovat jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä. Tarkista kaukokohteiden rokotusohjeet hyvissä ajoin ennen matkaa rokotusasemalta tai netistä: www.rokote.fi


Saga Matkojen hotelliluokitus
Käytämme omaa hotelliluokitusta, joka saattaa poiketa maan virallisesta hotellien tasoluokituksesta.
O  Vaatimaton
OO  Vaatimaton keskitaso
OOO  Keskitasoinen
OOOO   Hyvätasoinen
OOOOO  Korkeatasoinen
Huoneiden taso ei aina vastaa hotellin muuta tasoa. Yhden hengen huoneet ovat yleensä pienempiä kuin kahden hengen huoneet.

Hotellimajoitus
Matkapaketin perushintaan sisältyy majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa. Huoneet saa yleensä käyttöön klo 15.00 ja ne tulee luovuttaa lähtöpäivänä klo 10.00-12.00, vaikka esim. paluulennon tai -kuljetuksen lähtöaika olisi vasta illalla. Mikäli matkustaja haluaa pitää huonetta pidempään, ja se on hotellin varaustilanteen mukaan mahdollista, siitä aiheutuvat kustannukset on maksettava paikan päällä suoraan hotelliin. Tarkista hotellista poistuttaessa, että mahdolliset minibaari ym. laskut on maksettu. Jälkikäteen lähetettäviin laskuihin lisätään yleensä reilut laskutuskulut. Muista myös tyhjentää tallelokerosi.

Yhden hengen huone
Yksin matkustavan on varattava lisämaksullinen yhden hengen huone, jollei toisin mainita. Yhden hengen huoneita on rajoitetusti.

Lapsimatkustajat
Emme suosittele F1-matkoja pienille lapsille, sillä kisakuljetukset voivat olla pitkiä ruuhkien takia ja kisapaikalla on tungosta ja meteliä.  Korvat on syytä suojata hyvin. Joillakin kisapaikoilla on ikärajat, jotka tulee tarkista ennakkoon. F1-matkojen hinta on yleensä lapsille sama kuin aikuisille, tarkista matkatoimistostasi.

Lähtö Suomesta
Kaikki tämän internet-sivuston lentomatkat lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Lentoasemalla tulee olla hyvissä ajoin ennen lentolippuun merkittyä lähtöaikaa, suositusaika on n. 2 tuntia.

 

Matkaehdot

Noudatamme Yleisiä matkapakettiehtoja ja Saga Matkojen lisä- ja erityisehtoja.

Ehdot ovat luettavissa sivuillamme:

Yleiset matkapakettiehdot

Saga Matkojen lisä- ja erityisehdot

 

Reklamaatiot
Yleisten matkapakettiehtojen mukaan virheilmoitus on esitettävä matkanjärjestäjälle tai matkanvälittäjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun virhe on havaittu tai virhe olisi pitänyt havaita. Virheestä, joka voidaan korjata matkan aikana, on ilmoitettava matkanjärjestäjälle tai -välittäjälle niin pian kuin mahdollista.

 

Saga Matkat varaa itselleen kolmen kuukauden käsittelyajan laskettuna kirjallisen reklamaation saapumisesta.