Kaupunkilomien erityisehdot

Näitä ehtoja sovelletaan 30.6.2018 mennessä tehtyihin varauksiin.

 

Sopimuksen syntyminen ja maksuehdot

Matkasopimus syntyy, kun matkustaja tilattuaan matkan maksaa varausmaksun tai koko matkan hinnan. 

 

Matka tulee maksaa vuorokauden kuluessa matkan varaamisesta. Mikäli matka varataan myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkan alkua, koko matkan hinta on maksettava matkaa varattaessa. Määrätyt lentohinnat ja majoitusajankohdat saattavat edellyttää koko matkan maksamista aiemmin.

Mikäli matkustaja ei suorita maksuja määräajassa, matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matkavaraus.

Laskuun lisätään toimitusmaksu 15 €/varaus (online-varauksissa 0 €).

 

 

Matkaliput ja vahvistus

 

 

Asiakkaan velvollisuus on matkaa varatessaan antaa passin mukaiset nimitiedot.
Lasku on vahvistus matkustajan varaamasta matkasta. Matkustajan on tarkistettava laskusta ja matkustusasiakirjoista nimi-, hotelli-, laiva-/lento- ja lähtöpäivätietojen oikeellisuus sekä matkustajien tiedot (nimi, sukupuoli, lasten ikä ym.) ja ilmoitettava mahdollisista virheistä välittömästi matkan välittäneeseen matkatoimistoon tai Saga Matkoihin. 

 


Lentoliput, tarvittavat voucherit ym. asiakirjat toimitetaan matkustajille sähköpostilla kun maksu on suoritettu.

 

 

Muutos- ja peruutusehdot

 

Asiakkaan peruuttaessa matkavarauksensa katsotaan peruutusajankohdaksi se hetki, jolloin Saga Matkat saa tiedon peruutuksesta. Matkan peruuntuessa toimitusmaksua ei palauteta. Ilman erityistä syytä tapahtuvissa peruutuksissa Saga Matkat noudattaa Yleisten valmismatkaehtojen 4. kohtaa. Lentopohjaisten valmismatkojen erityisluonteen vuoksi Saga Matkat soveltaa kuitenkin lentomatkoilla tästä ehtokohdasta poikkeavia ehtoja, joiden mukaan matkaa hintaa ei voida palauttaa lentolipun kirjoituksen jälkeen. Huomioi, että Yleiset valmismatkaehdot ja Valmismatkalaki eivät koske muita kuin valmismatkoja.

Reittilentojen muutoksissa noudatetaan aina lentoyhtiön ehtoja. Mikäli lentoyhtiön säännöt sallivat muutoksen, perimme toimistokuluina 70 €/lippu ja lisäksi lentoyhtiön perimät kulut.
Välitettyjen retki-, teatteri-, konsertti-, pääsy- ym. lippujen osalta noudatamme tapahtuman järjestäjän peruutusehtoja. 

Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus.

 

 

Peruutusehdot sairastapauksissa ja muissa matkustajaa kohdanneissa odottamattomissa ja vakavissa tilanteissa

 

Jos matkustajaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma ja hänellä on Valmismatkalain 15 §:n 1 mom. 3 kohdan ja Yleisten valmismatkaehtojen 5.1. kohdan mukainen oikeus peruuttaa matka, noudatamme näissä peruutuksissa yleensä Yleisten valmismatkaehtojen 5.1. kohtaa. Lentopohjaisten valmismatkojen erityisluonteen vuoksi Saga Matkat soveltaa kuitenkin tästä ehtokohdasta poikkeavia ehtoja. Saga Matkat veloittaa näiden matkojen osalta valmismatkalain 15 § 2 momenttia, jonka mukaan Saga Matkoilla on oikeus periä kohtuullinen korvaus peruuttamisesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä, kuten ennakkoon maksetuista palveluista, joista Saga Matkat ei ole hinnanpalautusoikeutta (esim. lennot, majoituspalvelut). Saga Matkat ei sen sijaan ole oikeutettu korvaukseen menettämästään liikevoitosta. 

 

Saga Matkojen toimistokulut ovat alle 150 € maksavilla matkoilla 40 €/henkilö, 150-999 euroa maksavilla matkoilla 70 €/hlö, yli 1000 euroa maksavilla matkoilla 10 % matkan hinnasta.

Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus.

 

 

Hinnat

 

Hinnat on annettu euroina, ellei muuta ole mainittu. Ne perustuvat tarjous hetkellä voimassa olleisiin valuuttakursseihin, veroihin ja hintoihin. Hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka on mainittu matkan ”Hintaan sisältyy” -kohdassa.

Perusmatkapaketin hinta määräytyy lähtöpäivän mukaan. Lisäöiden hinnat määräytyvät kyseisen hintakauden mukaan. Matkustusluokka on turistiluokka, jos ei muuta ole ilmoitettu. Hinta perustuu matkavarauksen hetkellä voimassa olleisiin sopimuksiin, tietoihin, aikatauluihin, hinnastoihin ja valuuttakursseihin. 

Lentolipun hintaan sisältyy kaikki ne verot ja viranomaismaksut, jotka on mahdollista etukäteen maksaa lipunkirjoitushetkellä. Matkustaja on velvollinen maksamaan mahdolliset muut maksut matkan aikana (mm. joissakin maissa paikan päällä maksettava lentokenttävero). Lentoyhtiöt saattavat periä erillistä lisämaksua mm. ruumassa kuljetettavasta matkatavarasta, lähtöselvityksestä palvelutiskillä, tarjoilusta lennolla ja muista lisäpalveluista. Lentolipustasi löydät tiedot sallitusta matkatavaramäärästä. Tutustu kyseisen lentoyhtiön lisämaksuihin ennen matkalle lähtöäsi!

 

Lentoyhtiöt saattavat muuttaa hintoja matkan varaamisen jälkeen. Hinnanmuutokset saattavat vaikuttaa myös maksamattomiin (kirjoittamattomiin) lentolippuihin. Kun lentolippu on maksettu ja kirjoitettu, eivät hinnanmuutokset enää vaikuta lipun hintaan. Voimassa olevat viranomaismaksut, verot ym. tarkistetaan maksu-/lipunkirjoituspäivänä. Poikkeustapauksissa saatetaan asiakkaalta joutua perimään lisämaksu lentoyhtiön reittilentojen äkillisen muutoksen sitä vaatiessa.

 

 

Hintojen ja tietojen muutokset

 

Saga Matkoilla on oikeus hintamuutoksiin valuuttakurssien, verojen tai hintojen (esim. reittilentohintojen) muuttuessa, ks. YVE 10.1. 

Saga Matkoilla on myös oikeus alentaa Internetsivuilla ilmoitettuja hintoja. Alennetut hinnat ovat voimassa vain ilmoitettuna aikana eikä alennus koske ennen hinnan alennusta varattuja matkoja.

 

 

Palautukset käyttämättä jääneistä palveluista

 

Jos matkustaja ei käytä jotain maksamaansa palvelua, hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen.

 

 

Lentomatka

 

Jos asiakas jättää käyttämättä menolennon, peruuttaa useimmat lentoyhtiöt paluulennon automaattisesti eikä sitä voi käyttää. Tällaisissa tapauksissa tulee olla yhteydessä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön, jotta voidaan varmistaa onko paluulento käytettävissä.

 

Matkustajan on hyvä tarkistaa menolentonsa aikataulu lähtöpäivänä mahdollisten viime hetken muutosten varalta Finavian nettisivuilta. Asiakas on velvollinen matkakohteessa tarkistamaan paluulentonsa aikataulun hyvissä ajoin ennen paluumatkaa kyseisen kohteen lentokentän sivuilta. Jos matkustaja laiminlyö tarkistuksen ja myöhästyy kuljetusvälineestä, hän joutuu itse vastaamaan kustannuksista.

 

 

Ryhmät

 

Ryhmien varaus-, maksu- ja peruutusehdot saattavat poiketa edellä mainituista ehdoista. 
Ryhmänkerääjä/matkanjohtaja on matkustajien yhdyshenkilö, jollei muuta ole sovittu. Yhdyshenkilöllä on oikeus sopia matkajärjestelyistä matkanjärjestäjän kanssa ryhmän muita matkustajia sitovasti. Yhdyshenkilö vastaa siitä, että ryhmän jäsenet saavat tiedon matkaehdoista ja muista sovituista asioista.

 

 

Riskit matkakohteissa

 

Matkakohteessa mahdollisesti ilmenevistä riskeistä saat lisätietoa Ulkoministeriöstä tai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta

 

 

Vakuus

 

Travel Specialist Group Oy on antanut Suomessa Kuluttajavirastolle vakuuden

Saga Matkojen toiminnasta. Travel Specialist Group Oy:n kuluttajavirastonumero on KUVI 3685/00/Mj.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Saga Matkojen Internetsivuilla olevilla valmismatkoilla vastuullinen matkanjärjestäjä on:

Travel Specialist Group Oy, Eerikinkatu 27, 00180 Helsinki

 

Yritystunnus: 08720862

Kaupparekisterinumero: 531.816.

 

Hintojen voimassaoloaika

Saga Matkojen nettisivuilla ilmoitetut hinnat ovat voimassa toistaiseksi.