Hyvä tietää Huippuvuorista

Sää ja vaatetus

Arktiset alueet, kuten Huippuvuoret, ovat matkakohteena poikkeuksellisia. Näissä kohteissa ollaan ilmasto-olosuhteista riippuvaisia. Lisäksi majoituspaikkojen ja liikennevälineiden määrä on hyvin rajallinen.

 

Sää matkakohteessa saattaa vaihdella yllättävästi myös kesällä. Lämmin auringonpaiste voi lyhyessä ajassa muuttua jäätäväksi sateeksi tai myrskyksi. Varaa aina mukaan sateen ja tuulenpitävä takki ja housut, villapusero, lämpimät alusvaatteet, sukat, käsineet ja päähine sekä tukevapohjaiset jalkineet kuten vaelluskengät. Älä unohda myöskään aurinkolaseja ja -voidetta!

 

Matkaohjelman muutokset

Yhteistyökumppanimme Spitsbergen Travel varaa itsellään oikeuden muuttaa matkareittiä ja aikatauluja, jos tämä on tarpeellista matkan toteutumisen kannalta. Aikataulu- ja ohjelmamuutoksista saattaa aiheutua ylimääräisiä matkakustannuksia, jotka asiakkaan on itse maksettava. Varaudu tällaisten tapauksien varalta.

 

Tax free -alue

Huippuvuoret on verovapaa alue. Longyearbyenin myymälästä voi lentolipun näyttämällä ostaa alkoholijuomia ja savukkeita tax free -hintaan.

Passi ja viisumi

Huippuvuorille matkustava Suomen kansalainen tarvitsee passin, mutta ei viisumia. Matkanjärjestäjä ei palauta matkan hintaa, jos matka peruuntuu voimassaolevan passin puuttumisen vuoksi. Muiden kuin Suomen kansalaisten on tarkistettava, vaaditaanko heiltä matkakohteeseen viisumi.

Matkavakuutus

Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta. Saga Matkat ja Spitsbergen Travel vaativat Huippuvuorille matkustavilta matkustajilta voimassa olevan matkavakuutuksen. Suosittelemme peruutusturvan ja matkatavaran sisällyttämistä matkatavaravakuutukseen.