Hyvä tietää Grönlannista

Sää ja vaatetus

Arktiset alueet, kuten Grönlanti, ovat matkakohteena poikkeuksellisia. Näissä kohteissa ollaan ilmasto-olosuhteista riippuvaisia. Lisäksi majoituspaikkojen ja liikennevälineiden määrä on hyvin rajallinen.

 

Sää matkakohteessa saattaa vaihdella yllättävästi myös kesällä. Lämmin auringonpaiste voi lyhyessä ajassa muuttua jäätäväksi sateeksi tai myrskyksi. Varaa aina mukaan sateen ja tuulenpitävä takki ja housut, villapusero, lämpimät alusvaatteet, sukat, käsineet ja päähine sekä tukevapohjaiset jalkineet kuten vaelluskengät. Älä unohda myöskään aurinkolaseja ja voidetta.

 

Matkaohjelman muutokset

Arctic Adventure varaa itsellään oikeuden muuttaa matkareittiä ja aikatauluja, jos tämä on tarpeellista matkan toteutumisen kannalta. Aikataulu- ja ohjelmamuutoksista saattaa aiheutua ylimääräisiä matkakustannuksia, jotka asiakkaan on itse maksettava. Varaudu tällaisten tapauksien varalta.

Passi ja viisumiGrönlantiin matkustava Suomen kansalainen ei tarvitse passia eikä viisumia. Matkalla on kuitenkin aina oltava mukana poliisiviranomaisen myöntämä virallinen henkilötodistus (ei ajokortti). Matkanjärjestäjä ei palauta matkan hintaa, jos matka peruuntuu voimassaolevien matka-asiakirjojen puuttumisen vuoksi. Muiden kuin Suomen kansalaisten on tarkistettava, vaaditaanko heiltä matkakohteeseen passi tai viisumi.

MatkavakuutusMatkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta. Saga Matkat ja Arctic Adventure vaativat Grönlantiin matkustavilta matkustajilta voimassa olevan matkavakuutuksen. Suosittelemme peruutusturvan ja matkatavaran sisällyttämistä matkatavaravakuutukseen.