Grönlanti on alueellisesti yli 2,1 miljoonan neliökilometrin suuruinen, mutta 80 prosenttia siitä on jään peitossa. Kalaallit Nunnaat (Ihmisten Maa) on grönlantilaisten eli inuiittien antama nimi maailman suurimmalle saarelle. Grönlanti on vastakohtaisuuksien maa, sillä valtavien jäätiköiden lisäksi saarelta löytyy vehreitä vuoria ja kauniita vuonomaisemia.

 

Inuiitit ovat tottuneet äärimmäisiin olosuhteisiin ja luontoon. Elämä hylkeenpyytäjinä tai metsästäjinä pienissä eristyneissä yhteisöissä näkyy heidän kielessään, musiikissaan, kansanperinteessään, vaatteissaan, ruokakulttuurissaan ja asunnoissaan.

Hyvä tietää Grönlannista

Arktiset alueet, kuten Grönlanti, ovat matkakohteena poikkeuksellisia. Näissä kohteissa ollaan ilmasto-olosuhteista riippuvaisia. Lue kaikki, mitä sinun tulee tietää Grönlantiin matkustamisesta!


Lue lisää »


aa
 

Suosittuja matkojaalk. 8169 €

Grönlannin länsirannikko

Lähde tutustumaan Grönlannin länsirannikkoon Hurtigrutenin risteilyaluksen, MS Framin kyydissä! Kuudentoista päivän risteily maailman pohjoisimmissa kolkissa on aito arktinen seikkailu. 


Lue lisää »
alk. 6117 €

Reykjavík, Stykkishólmur ja Grönlannin länsirannikko

Ihastu samalla risteilyllä Islannin laavamuodostumiin ja geysireihin sekä Grönlannin arktisiin maisemiin! Risteilyn kesto on 17 päivää. 


Lue lisää »
alk. 9306 €

Luoteisväylä tutkimusmatkailijoiden vanavedessä

Risteile tutkimusmatkailijoiden vanavedessä maailman pohjoisimmilla merivesillä! Luoteisväylä on ollut tutkimusmatkailijoiden mielenkiinnonkohde jo satojen vuosien ajan. Risteilyreitti kulkee Kanadan Cambridge Baystä Grönlannin Kangerlussuaqiin.


Lue lisää »
alk. 8198 €

Grönlannista Kanadan rannikolle

Risteilyn ensimmäiset kuusi päivää vietetään Grönlannin edustalla risteillen. Atlantin ylityksen jälkeen tutustutaan Kanadan rannikon kiehtoviin rannikkokyliin ja satamakohteisiin.


Lue lisää »