Amerikan matkat

Yli 35 kohdetta Pohjois-Amerikassa!
www.americanholidays.fi


Aasian matkat

Kaupunki- ja rantalomat, retket ja kiertomatkat - täynnä elämyksiä!
www.asianholidays.fi


Laskettelumatkat

Laskettelu- ja kisamatkat aurinkoisille Alpeille!
www.skiholidays.fi


Ryhmätarjouspyyntö

Päivät

* *

Matkaohjelma:

Kohde:*

Hotelli:

Hotelli- / hyttiluokitustoive *

Lentokenttäkuljetukset:Suomenkielinen opaspalvelu:Ruokailut:Lisäpalvelut:*Pakolliset kentät

Ryhmän tiedot

Yhdistys/yritys:
Ryhmän nimi:
Hlö määrä: *

Yhteystiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Sähköposti: *
Puhelinnumero:
Katuosoite:
Postinumero:
Kaupunki:
Lisätiedot:

(matkaohjelma toiveet, retket, kokoustilat, ym.)
Toivon yhteydenottoa:


Uutiskirje
Tarjouspyyntö

Hintaesimerkki:
1590 €/hlö
alk. 20 hengen ryhmälle

8 päivän kiertomatkalla Irlannissa pääsemme näkemään maan ihastuttavimmat kylät ja kaupungit, upeimmat maisemat ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet. Kiertomatkan aikana pysähdellään lounastamaan ihastuttavissa irlantilaiskylissä, ajetaan kauneimpia maisemareittejä pitkin ja nähdään miksi Irlanti kuuluu Euroopan rakastetuimpiin matkakohteisiin!

 

Hintaan sisältyy: suorat reittilennot Helsinki-Dublin-Helsinki, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, majoitus turistiluokan hotelleissa, irlantilainen aamiainen, matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset ja sisäänpääsymaksut, 6 illallista ja 1 lounas, suomenkielisen oppaan palvelut.

Matkaohjelma

1. pv Dublin Airport-Kilkenny

Saapuminen Dublinin lentokentälle, jossa suomalainen opas on vastassa. Kentältä lähdemme ajamaan kohti sisämaata ja Kilkennyn keskiaikaista kaupunkia. Yöpyminen Kilkennyssä.

2. pv Kilkenny-Cashel-Killarney

Aamiainen hotellissa. Aamulla vierailemme ensin Kilkennyn linnassa, jonka aikoinaan rakensi mahtava anglo-normanninen Butlerien aatelisperhe. Kierroksen jälkeen on mahdollista tehdä ostoksia linnan entisiin hevostalleihin rakennetussa Kilkenny Design Centre keskuksen liikkeissä.

 

Kilkennystä matka jatkuu Cashelin kaupunkiin, josta avautuvat näkymät laajalle peltoalueelle, jota nimetään nimellä Golden Vale, sen rikkaan tuottavuuden mukaan. Cashelissä vierailemme erikoisessa Rock of Cashel linnoitus- ja kirkkoraunioilla. Rock of Cashel oli aikoinaan muinaisten kelttikuninkaiden linnoitus, josta tehtiin kirkollinen keskus varhais-keskiajalla Pyhän Patrickin vierailtua alueella. Kirkollisena keskuksena se toimi aina 1800-luvulle saakka, halliten eteläistä Irlantia, kunnes sen katedraalin katto romahti. Alueella on yhä merkittäviä raunioita, mm. kuuluisa pyöreä torni ja Pyhän Patrickin risti. Kuulemme monta mielenkiintoista tarinaa, jotka liittyvät paikkaan.

 

Lounaan jälkeen matka jatkuu Mitchelstownin ja Mallown kautta illaksi Killarneyn kaupunkiin, joka on Kerryn maakunnassa. Kerryä kutsutaan leikillisesti Kerry The Kingdom - valtakunnaksi. Kerryn alueella ollaan jopa sitä mieltä, että kellotkin pitäisi siirtää 20 minuutilla myöhempään valtakunnan alueella, sillä ollaan jo kauempana lännessä Greenwichistä, jonka mukaan kellonaika lasketaan Irlannissa. Vaikka kellot periaatteessa käyvätkin samaa aikaa kuin muualla Irlannin saarella, kerryläisillä on tapana pitää uppiniskaisesti pubejakin auki myöhempään! Yöpyminen Killarneyssa

3. pv Ring of Kerry -kierros

Tänään tehdään kuuluisa Ring of Kerry koko päivän retki, joka on 100 mailin pituinen kierros, joka alkaa ja päättyy Killarneyn kaupunkiin. Kerryn kierrosta voidaan kutsua ehdottomasti yhdeksi Euroopan upeimmista maisemareiteistä, eikä suotta. Aamupäivällä reitti kiertelee vastapäivään niemimaan ympäri Atlantin rantaa pitkin ohittaen Killorglin, Cahersiveen ja Waterville – nimiset viehättävät kylät. Päivän aikana pysähdymme ihailemaan maisemia monta kertaa, sillä tämän päivän matkaohjelmaa säväyttävät henkeäsalpaavat maisemat. 

 

Iltapäivällä jatkamme kierrosta Caherdanielin, Sneemin ja Killarneyn kansallispuiston mahtavien maisemien ja Macgillycuddy Reeks vuorien kautta takaisin Killarneyn kaupunkiin. Macgillycuddys Reeks vuoristossa sijaitsee Irlannin korkein vuori Carrantuohill. Iltapäivällä pysähdytään vielä nauttimaan näköaloista Molls Gapin ja Killarneyn järvien ylle aukeavia maisemia ennen kuin palataan takaisin Killarney:n. Killarneyn keskustassa ennättää vielä tehdä ostoksia tai käydä kävelylla Killarneynn kansallispuistossa ennen illallista. Yöpyminen Killarneyssa.

4. pv Killarney-Inch-Dingle-Tralee-Limerick

Aamiainen hotellissa. Lauantaiaamuna jätetään hyvästit Killarneylle ja matka jatkuu kohti Dinglen niemimaata, joka on yksi Kerryn kauneimmista ja karuimmista alueista. Tie Dinglen niemimaalle avautuu Inch hiekkarannan näköalojen kautta ja Slieve Mish vuoriston ja Annascaulin kylän ohitse kohti Dinglen kaupunkia. Dinglen niemimaa on iirinkielistä Gaeltacht aluetta, ja kun saavumme niemimaan kärkeen, vierailemme Dunquinin Blasket Island Centre keskuksessa, jossa esitellään horisontissa näkyvien Blasket Islands saarien iirinkielistä kulttuuria menneiltä ajoilta.

 

Lähellä Dinglen kaupunkia sijaitsee myös Gallarus Oratory, jossa ihailemme 1200 vuotta vanhaa varhaiskristillistä rakennusta, joka on säilynyt uskomattoman hyvässä kunnossa. 

 

Illaksi saavumme hotelliin Limerickissa ja aikaa jää hetki rentoutumiseen ennen illaksi huipentuvaa Bunrattyn linnan keskiaikaista illallista ja showta. Keskiaikainen linnaillallinen on katettu meille linnassa, jonka MacNamarat rakensivat 1400-luvulla ja on tyypillinen normannilaislinna keskiaikaisessa loistossaan. Illan aikana meille kerrotaan ensin linnan historiasta, jonka jälkeen asetumme illallista varten linnan suureen saliin. Illallinen syödään keskiaikaiseen tapaan sormin, veitsi apuna. Ruokajuomana on kannukaupalla puna- ja valkoviiniä. Illallisen aikana keskiaikaisiin asuihin pukeutuneet tarjoilijat esittävät irlantilaista musiikkia. Illan aikana esiintyvät myös linnan muusikot. Ilta päättyy puolen yön aikaan, paluu hotelliin. Yöpyminen Limerickissa.

 

5. pv Limerick-Ennis-Lisdoonvarna-Ballyvaughan-Kinvara-Clarenbridge-Galway

Aamiainen hotellissa. Limerickistä matkamme jatkuu kohti Burrenin aluetta ja Claren maakuntaa. Päivän kohokohta on ehdottomasti vierailu Moherin kallioilla. Näköalat Atlantin valtamerelle ovat mahtavat 210 metriä merenpinnasta äkkijyrkästi kohoavialta jyrkänteiltä, jotka levittäytyvät 8 km pituudelle Atlantin rannalla.

 

Henkeäsalpaavien maisemien jälkeen matkamme jatkuu Lisdoonvarnan kylään, jossa vierailemme Burren Smokehouse kalasavustamossa, jonka jälkeen pidämme lounastauon jokavuotisista Matchmaking festivaaleistaan kuuluisassa kylässä (lounas omalla kustannuksella).

 

Lounaan jälkeen suunnataan Burrenin alueelle, joka on kuuluisa erikoisista harmaista kallioistaan, jotka jääkausi on hionut nykyiseen muotoonsa. Alueen erikoista kasvillisuutta ja luontoa tullaan ihmettelemään kaikkialta maailmasta. Burrenin kautta ajetaan Galwayn kaupunkiin. Matkan varrella ohitamme Kinvaran ja Clarenbridgen kylät. Yöpyminen Galwayssa.

 

6. pv Galway – Clonmacnoise –Dublin

Aamiainen hotellissa. Tänään suuntaamme takaisin itärannikolle ja Dubliniin. Matkan varrella pysähdymme St. Ciaránin 500-luvulla rakennuttamaan munkkiluostarin raunioilla, Shannon-joen varrella. Iltapäivällä kaupunkikierros Dublinissa.

7. pv Dublin

Aamiainen hotellissa. Matkan viimeisenä päivänä tehdään heti aamusta Dublinin kaupunkikierros. Kierroksen aikana nähdään O’Connell Street pääkatu ja General Post Office postitalo, joka oli Irlannin itsenäisyystaistelujen merkittävä näyttämö, Custom House ja Bank of Ireland rakennukset, Trinity College yliopisto, Yrjöjen aikaiset aukiot upeine kaupunkitaloineen, St. Patrick’s ja Christchurch katedraalit, sekä St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot. Kierroksen päätteeksi vieraillaan Trinity College yliopiston vanhassa kirjastossa, jossa säilytetään mm. Irlannin kansallisaarretta, 800-luvulla kelttiläisten munkkien koristelemaa Book of Kells-kirjaa, joka sisältää Raamatun neljä evankeliumia.

 

Iltapäivälle on varattu vapaata aikaa, jolloin on mahdollista tutustua omin päin Dublinin moniin nähtävyyksiin, esimerkiksi käynti Guinness Storehouse panimonäyttelyssä ja näköalabaarissa maisteltavat tuopilliset kannattaa kokea. Lisäksi on aikaa ihailla National Museum – kansallismuseon esineitä Irlannin historiasta ja National Gallery – taidemuseon kokoelmia. Dublin on myös erinomainen ostoskaupunki, ja aikaa jää vielä mukavasti ostosten tekemiseen. Yöpyminen Dublinissa.

8. pv Paluu Suomeen

Aikainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Lento Suomeen.

Lisätiedot

Norwegian lentoaikataulut:

Helsinki-Dublin klo 17.00-18.10 

Dublin-Helsinki klo 18.40-23.50