Amerikan matkat

Yli 35 kohdetta Pohjois-Amerikassa!
www.americanholidays.fi


Aasian matkat

Kaupunki- ja rantalomat, retket ja kiertomatkat - täynnä elämyksiä!
www.asianholidays.fi


Laskettelumatkat

Laskettelu- ja kisamatkat aurinkoisille Alpeille!
www.skiholidays.fi


Ryhmätarjouspyyntö

Päivät

* *

Matkaohjelma:

Kohde:*

Hotelli:

Hotelli- / hyttiluokitustoive *

Lentokenttäkuljetukset:Suomenkielinen opaspalvelu:Ruokailut:Lisäpalvelut:*Pakolliset kentät

Ryhmän tiedot

Yhdistys/yritys:
Ryhmän nimi:
Hlö määrä: *

Yhteystiedot

Etunimi:
Sukunimi:
Sähköposti: *
Puhelinnumero:
Katuosoite:
Postinumero:
Kaupunki:
Lisätiedot:

(matkaohjelma toiveet, retket, kokoustilat, ym.)
Toivon yhteydenottoa:


Uutiskirje
Tarjouspyyntö

Hintaesimerkki:
1470 €
alk. 20 hengen ryhmälle

Miss Marple, Hercule Poirot, Agatha Christie. Jännittävät aiheet, kauniit maisemat, Art Deco -arkkitehtuuri. Pienet kylät, vanhat kirkot, jokimatka, Dartmoorin nummet sekä benediktiinimunkkien luostari. Buckinghamin palatsi Lontoossa. Kaikki tämä kuuluu ohjelmaamme, kun matkaamme ensin Agatha Christien kotiseudulle Torquayhin ja tulemme sieltä Poirotin kotikaupunkiin Lontooseen.

 

Hintaan sisältyy: Finnairin reittilennot turistiluokassa Helsinki - Lontoo - Helsinki, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, suomenkielisen oppaan palvelut, kuljetukset ja mainitut sisäänpääsymaksut, 3 yön majoitus Torquayssa, 1 yön majoitus Lontoossa, 4 lämmintä aamiaista, 4 illallista ja 1 lounas. 

 

Matkaohjelma

Päivä 1.

Finnairin lento Helsingistä Lontooseen klo 08.00-09.10. Heathrown lentokentällä suomalainen opas ottaa ryhmän vastaan. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on pieni Nether Wallopin kylä, jossa on filmattu useita Miss Marple -filmejä, mm. Murha Maalaiskylässä. Pysähdymme myös Salisburyn historialliseen kaupunkiin. Jatkamme kohti Devonia ja siellä merenrannalla olevaan suosittuun Torquayn kaupunkiin, jota kutsutaan Englannin Rivieraksi. Majoitumme kaupungin keskustassa olevaan hotelliin. Nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 2.

Tutustumme päivän aikana Agatha Christien elämään. Ajamme aamulla lautalle ja ylitämme Dartmouth-joen ja nousemme jokilaivaan, joka vie meidät viisi kilometriä pitkän, idyllisen matkan Agatha Christien kesäpaikkaan, jossa asui vielä viime vuosikymmenenä hänen ainoa tyttärensä, Rosalind. Mrs Mallowan, niin kuin Christie halusi itseään kutsuttavan, suunnitteli yhdessä miehensä Max Mallowanin kanssa upean puutarhan, jota nyt pääsemme ihailemaan. Greenway on avattuna yleisölle ja meillä on mahdollisuus nähdä talo juuri sellaisena kuin se oli Agatha Christien eläessä. Itse rakennus on 500 vuotta vanha.

 

Palaamme jokilaivalla takaisin bussille ja matkalla Torquayhin poikkeamme katsomaan Agatha Christien kotikirkkoa ja sen vieressä olevaa viehättävää pubia. Myöhemmin iltapäivällä on vielä mahdollisuus tutustua Torquayn museoon, jossa on paljon valokuvia Agatha Christien elämästä. Syömme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 3.

Ajamme aamulla Dartmoorin nummille ja pysähdymme kauniiseen Widecomben kylään, jonka lähellä olevassa The Moorland Haytor hotellissa Agatha Christie kirjoitti ensimmäisen kirjansa. Täällä olevan joen mukaan sai nimensä Poirotin sihteeri Miss Lemon! Hotelli on nykyään nuorisomajana, mutta maisemat ovat yhtä inspiroivat kuin kirjailijan eläessä.

 

Täältä siirrymme Buckfast Abbeyn benediktiiniluostariin, joka on perustettu keskiajalla, mutta jonka uudet tilat rakensivat munkit vuonna 1938. Luostari on yhä toiminnassa, ja siellä on mahdollisuus rentoutua laventelipuutarhassa tai kuunnella upean kirkon hiljaisuutta.

 

Palaamme Torquayhyn iltapäivällä ja pidämme ostosvapaata. Syömme yhteisen illallisen.

Päivä 4.

Lähdemme Devonista kohti Lontoota. Nopein tie maan länsipuolelta itään on moottoritie, mutta katkaisemme matkamme pysähdyksellä kauniiseen Bathin kaupunkiin, jossa meillä on aikaa ihailla toisen kuuluisan naiskirjailijan Jane Austenin kotikaupunkia. Tutustumme kaupungin keltaisenvivahtavaan keskustaan omatoimiselle lounaalle. Bathista ajamme suoraan Lontooseen, johon saavumme myöhemmin iltapäivällä.

 

Majoitumme hotelliimme. Syömme yhteisen illallisen.

Päivä 5.

Aamupäivä vapaata omaa ohjelmaa varten. Lounas hotellissa, jonka jalkeen lähdemme kaupunkikierrokselle Lontoon keskustassa. Näemme myos paikkoja, joissa Poirot -televisiosarjaa on filmattu. Pysähdymme mm. kuvaamaan kerrostaloa, jossa han asuu ja pitää toimistoaan.

 

Kuljetus Heathrown lentokentälle, josta lento Helsinkiin klo 18.05-23.00.

Lisätiedot

HUOM! Teemme kierroksia tällä matkalla myös kävellen, joten varaa hyvät kävelykengät mukaan. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

 

Finnairin lentoaikataulut (esimerkki):

Meno: Helsinki – Lontoo  08:00 – 09:10 

Paluu: Lontoo – Helsinki  18:05 – 23:00 

 

Majoitukset:

 

Livermead House Hotel (3 yötä)

Sea Front, Torquay Devon, TQ2 6RH

Tel. +44 (0)1803 294361

Yksityisessä omistuksessa oleva hyvä turistiluokan hotelli aivan Torquayn keskustassa, parin minuutin päässä meren rannasta. Itse rakennus on 1800-luvulta ja siellä on 67 huonetta, joissa mukavuudet, tv sekä teen- ja kahvinkeittomahdollisuudet. Hotellissa on baari ja ravintola sekä vapaa-ajankeskus ja kaksi uima-allasta ulkona. Livermead on tunnettu hyvästä ruuastaan ja ystävällisestä palvelustaan. Joinakin iltoina hotellissa on ohjelmallinen ilta.

 

Melia White House Hotel (1 yö)

Albany Street, Regents Park, London NW1 3UP

Tel 020 7391 3000

Fax 020 7388 0091

Metro: Great Portland Street, Regents Park

www.melia-whitehouse.com

Sol Melia hotelliketjuun kuuluva 4* hotelli Regents Park puiston tuntumassa, hotellista on kävelyetäisyys esimerkiksi Oxford Streetin ostoskadulle. Hotellissa on monipuoliset ravintolapalvelut, kuntosali ja 582 ilmastoitua makuuhuonetta, joissa televisio, puhelin ja internetyhteys, teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja ja housuprässi. Huonehintaan kuuluu kattava englantilais-espanjalainen aamiainen: teetä/kahvia, tuoremehua, leipää, muroja, juustoa, jugurttia, hedelmiä, kinkkua, makkaroita, munia, pekonia. Hotelli on rakennettu 1930-luvulla eli se on juuri siltä ajalta, kun Poirot vaikutti Lontoossa Agatha Christien kirjoissa.