Lisätietoa autopaketeista

Islannin autopakettivaraukset tulee tehdä viimeistään yksi kuukausi ennen lähtöä. Kaikki tarvittavat matkustusdokumentit luovutetaan Islannissa autovuokrauksen yhteydessä. Auton nouto ja palautus hoidetaan autopaketista riippuen Keflavikin lentokentällä tai Reykjavikin toimistolla. Autoa ei tuoda eikä sitä voi palauttaa hotellille. Mikäli autonvuokraus tapahtuu Reykjavikin toimistolla, vuokraajat noudetaan hotelliltan noin klo 09.00-10.00.

 

Matkaohjelmaan merkityt ajokilometrit ovat keskimääräisiä arvioita, jotka riippuvat majoituspaikkojen sijainneista matkaohjelmassa kerrotuilla alueilla.

 

Autonvuokraus autopaketin yhteydessä

Autopaketin ostavan kuskin tulee olla vähintään 20 vuotta ja hänellä tulee olla vähintään 1 vuoden voimassa ollut ajokortti ja voimassaoleva luottokortti (Visa, Mastercard). Lisämaksusta autopakettiin on etukäteen mahdollista varata lisäkuski, turvaistuin, lisävakuutuksia ja muita palveluita.

 

Kesällä sisämaahan ajettaessa auton tulee olla neliveto. Talvella (loka-maaliskuu) Islannin sääolosuhteiden ja teiden kuntojen takia suosittelemme nelivetoautoa kaikkiin autopaketteihin.

 

Autopaketteihin sisältyy normaali CDW-vakuutus, jossa omavastuu on 1325-2415 euroa autoluokasta riippuen. Ottamalla SuperCDW-vakuutuksen omavastuu laskee 170-310 euroon. SuperCDW-vakuutuksen lisämaksu on 11-15 €/vrk autoluokasta riippuen. Vakuutukset eivät korvaa mm. jokien poikkiajon/irtokivien/hiekkamyrskyjen/eläinten aiheuttamia vahinkoja pohjalle, pellille, tuulilasille, ajovaloille ja renkaille.

 

Sand & Ash Damage Waiver (SADW) on uusi vapaaehtoinen vakuutus, joka kattaa hiekka/tuhkamyrskyjen aiheuttamat vahingot. Lentävä tuhka, hiekka, sora, hohkakivi, tms. materiaali voi aiheuttaa huomattavaa vahinkoa koko autoon; maalipintaan, ikkunoihin ja valoihin. Kulut saattavat nousta jopa 2000-8000 euroon. SADW on ainoa vakuutus näitä vahinkoja arten ja se ei sisälly muihin vakuutuksiin. SADW maksaa 13 €/vrk, omavastuuosuus on 170 €.

 

On tärkeää, että Islannissa ajaessa noudatetaan viranomaisten ohjeita sää- ja tieolosuhteista. Tiedotteita saa soittamalla numeroon +357 1778 Islannin tiehallinto ja +357 902-0600 Islannin ilmatieteenlaitos. Lue lisää autolla ajamisesta Islannissa tästä

 

Autopaketin majoitukset 

Maaseudun majoituksiin löydät helposti perille. Autopaketteihin on sisältynyt 1.5.2012 alkaen GPS-navigaattori. Voucherista löydät jokaisen majoituksen GPS-koodit. Useimpiin majoituspaikkoihin on tienviitat teiden varsilla ja ne on myös merkitty karttoihin. Suosittelemme hankkimaan hyvän tiekartan (1:500 000) ja käymään reitin läpi ennen lähtöä. Mikäli eksytte matkalla ja kaipaatte ajo-ohjeita, soittakaa majoituspaikkaan ja he neuvovat teidät perille.

 

Jokaisen maaseutumajoituksen ympäristöstä/pihalta löytyy parkkipaikka. Majoituspaikan pitäjä opastaa tarvittaessa. Älä parkkeeraa maatilan eläinten laidunalueelle.

 

Yleinen sisäänkirjautumisaika maaseutumajoituksiin on klo 14 jälkeen ja uloskirjautuminen klo 12 mennessä. Majoituspaikkaan tulee soittaa mikäli saavutte klo 18 jälkeen.

 

Maatilamajoitukset soveltuvat myös lapsiperheille. Useissa maatiloissa on perheille myös kolmen hengen huoneita, joihin on mahdollista saada lisävuode.

5 henkiselle perheelle suosittelemme varaamaan 2 kahden hengen huonetta lisävuoteella mikäli lapsi on alle 12 vuotta. Maatiloilla on monia aktiviteettejä lapsille mm. ratsastusta, eläinten syöttöä, mahdollisuus osallistua maatilan töihin.

 

Aamiainen ja vuodevaatteet sisältyvät aina autopakettien hintaan. Monissa maaseutumajoituksissa on mahdollista myös illastaa. 

 

Maatilat ovat täysin savuttomia.