Erityisehdot Hurtigrutenin risteilyille


Sopimuksen syntyminen ja maksuehdot

Matkasopimus syntyy, kun matkustaja on matkan tilattuaan maksanut varausmaksun. Hurtigrutenin risteilyillä varausmaksu on 10 % risteilyn hinnasta. Loppumaksu on suoritettava 65 vrk ennen matkan alkua. Mikäli matka varataan loppumaksun viimeisen maksupäivän jälkeen, koko matkan hinta on maksettava matkaa varattaessa.

Mikäli matkustaja ei suorita maksuja määräajassa, Saga Matkoilla on oikeus peruuttaa matkavaraus.


Matkaliput ja vahvistus

Lasku toimii vahvistuksena matkustajan varaamasta matkasta. Asiakkaan velvollisuus on matkaa varatessaan antaa nimitietonsa, kuten ne on kirjoitettu matkalla mukana olevan passin koneellisesti luettavassa osassa, kuvasivun alalaidassa (esim. HAEMAELAEINEN HEIKKI). Mahdollinen yhdysetunimi tai yhdyssukunimi tulee ilmoittaa kokonaisuudessaan. Toisia etunimiä ei tarvita. Muutoskulu on 32 €/muutos sekä Saga Matkojen palvelumaksu 20 €/muutos. Matkustajan on tarkistettava laskusta ja matkustusasiakirjoista hotelli-, laiva-, lento- ja lähtöpäivätietojen sekä omien tietojensa (nimi, sukupuoli, lasten ikä ym.) oikeellisuus. Mahdollisista virheistä on ilmoitettava välittömästi Saga Matkoille. Matkaliput toimitetaan matkustajille viimeistään 1–2 viikkoa ennen matkan alkua.


Matkan peruutus- tai muutosoikeus ilman erityistä syytä

Asiakkaan peruuttaessa matkavarauksensa, peruutusajankohdaksi katsotaan hetki, jolloin Saga Matkat saa tiedon peruutuksesta. Peruutus tulee tehdä Saga Matkojen aukioloaikana arkisin klo 9.00–17.00. Mikäli kyseessä on lähilähtö ja peruutus tapahtuu Saga Matkojen aukioloaikojen ulkopuolella, tulee peruutuksesta ilmoittaa myös suoraan varustamolle/lentoyhtiölle.

 

Peruutuskulut

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 

65 vrk tai yli ennen matkan alkua

- 10% matkan hinnasta (varausmaksu)

 

64–43 vrk ennen matkan alkua

- 30 % matkan hinnasta

 

42–29 vrk ennen matkan alkua

- 60 % matkan hinnasta

 

28–15 vrk ennen matkan alkua

- 90 % matkan hinnasta

 

Myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkan alkua tai lippujen kirjoituksen jälkeen

- 100 % matkan hinnasta

 

Lisäksi matkustajalta veloitetaan peruutusajankohdasta riippumatta Saga Matkojen toimistokulut (ellei matka ole peruutettu 65 vrk ennen matkan alkua tai aikaisemmin).

Vahvistuksen jälkeisistä muutoksista laivayhtiö veloittaa 73 €/hlö. Palvelumaksun lisäksi veloitetaan mahdolliset muutoksesta aiheutuneet lisäkulut. Lisäksi peritään Saga Matkojen palvelumaksu 70 € matkan muutoksesta. Välitettyjen teatteri-, konsertti-, pääsy- ym. lippujen osalta noudatamme tapahtuman järjestäjän peruutusehtoja.

 

Reittilentojen peruutuksissa noudatetaan aina lentoyhtiön ehtoja. Lentolipun hintaa ei voida palauttaa lentolippujen kirjoituksen jälkeen. Toimistokulut alle 1000 € maksavilla matkoilla ovat 70 €/hlö ja yli 1000 € maksavilla matkoilla 10 % matkan hinnasta.

 

Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus. Vakuutusten kattavuudessa voi olla eroja.

 

Muutokset matkavaraukseen

Ennen matkan alkua asiakas voi muuttaa risteilyn lähtöpäivää, varustamon laivaa, hyttiluokkaa tai risteilyn kestoa maksamalla muutoskulun 73 €/muutos, Saga Matkojen palvelumaksun 70 €/muutos sekä mahdolliset risteilyn hintaan liittyvät hinnankorotukset. Myöhemmin tapahtuvia muutoksia käsitellään matkan peruutuksena ja uuden tilaamisena. Reittilentojen muutoksissa noudatetaan aina lentoyhtiön ehtoja. Mikäli lentoyhtiön säännöt sallivat muutoksen, perimme muutoskuluina 60 €/lippu sekä lisäksi lentoyhtiön perimät kulut.

 

Hinnat ja hintamuutokset

Hinnat on annettu euroina, ellei muuta ole mainittu. Hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka on mainittu matkan ”hintaan sisältyy” -kohdassa.

 

Lentolipun hintaan sisältyy kaikki ne verot ja viranomaismaksut, jotka on mahdollista maksaa ennen lentoa. Matkustaja on velvollinen maksamaan mahdolliset muut maksut matkan aikana (mm. joissakin maissa paikan päällä maksettava lentokenttävero). Lentoyhtiöt saattavat periä erillistä lisämaksua mm. ruumassa kuljetettavasta matkatavarasta, lähtöselvityksestä palvelutiskillä, tarjoilusta lennolla ja muista lisäpalveluista. Lentolipustasi löydät tiedot sallitusta matkatavaramäärästä. Tutustu kyseisen lentoyhtiön lisämaksuihin ennen matkalle lähtöäsi!

 

Lento- ja laivayhtiöt saattavat muuttaa hintojaan matkan varaamisen jälkeen. Lentoyhtiön hinnanmuutokset saattavat vaikuttaa myös maksamattomiin (kirjoittamattomiin) lentolippuihin. Kun lentolippu on maksettu ja kirjoitettu, eivät hinnanmuutokset enää vaikuta lipun hintaan. Voimassa olevat viranomaismaksut ja verot tarkistetaan maksu-/lipunkirjoituspäivänä. Poikkeustapauksissa saatetaan asiakkaalta joutua perimään lisämaksu lento-/laivahintojen äkillisen muutoksen sitä vaatiessa.

 

Lentomatka risteilyn yhteydessä

Jos lentomatka ei ole varustamon järjestämä, asiakas on itse vastuussa risteily- ja lentoaikataulujen yhteensovittamisesta niin meno- kuin paluumatkalla.

 

Myöhästymiset, hintojen tai matkareittien muutokset

Saga Matkat ei voi valitettavasti taata, että laivat käyvät kaikissa ilmoitetuissa satamissa tai seuraavat ilmoitettua matkareittiä. Laivayhtiöllä ja laivojen kapteeneilla on oikeus poiketa risteilyreitistä ja vaihtaa toiseen laivaan tai satamaan. Emme ole myöskään vastuussa ennakkoon ilmoitetuista saapumis- ja lähtöajoista. Muutoksissa otetaan aina huomioon asiakkaiden edut ja turvallisuus, mutta muutoksia ei korvata.

 

Raskaana olevat matkustajat

Jos olet raskaana, voit matkustaa 23. raskausviikolle saakka. Jos ylität 24. raskausviikon matkan aikana, et voi valitettavasti lähteä risteilylle. Huom! Jos lähdet risteilylle raskaana, sinun on esitettävä lähtö-selvityksessä englanninkielinen lääkärintodistus, josta käy ilmi, kuinka pitkällä raskaus on ja että olet riittävän hyvässä kunnossa matkustaaksesi.

 

Lemmikit

Laivalle ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Opaaskoirat sallitaan.

 

Ikärajat risteilylle

Ikäraja Antarktiksen risteilylle on viisi vuotta. Muilla kohteilla ei ole alaikärajaa.

 

Alle 18-vuotiaat voivat matkustaa risteilyllä tai majoittua omaan hyttiin vain, jos samassa matkaseurueessa on vanhempi tai muu huoltaja. Alaikäisen, joka ei ole täyttänyt 18 vuotta risteilyn alkaessa, täytyy matkustaa ainakin yhden vanhemman tai muun huoltajan kanssa. Vaihtoehtoisesti hän voi matkustaa suuremman ryhmän mukana, jossa ainakin yksi henkilö on täyttänyt 21 vuotta ja on alaikäisen matkustajan vanhemman tai huoltajan valtuuttama. Valtuutus tulee esittää kirjallisena ja allekirjoituksella vahvistettuna. Jollei kirjallista vahvistusta esitetä, alaikäinen ei voi nousta laivaan tai osallistua risteilylle. Varustamo ei ota vastuuta matkan peruuntumisesta aiheutuneista kuluista tai korvaa matkan hintaa alaikäiselle, matkan maksaneelle henkilölle tai seurueelle, jonka oli tarkoitus matkustaa alaikäisen kanssa, jos peruutus johtuu puutteellisesta valtuutusasiakirjasta.

 

Matkustaminen ilman vanhempia tai jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmilla tai huoltajalla

Jos alle 18-vuotiaat matkustavat ilman vanhempia, lähtöselvityksessä on näytettävä lapsen passi, vanhempien allekirjoittama lupa siitä, että lapsi saa matkustaa matkaseurueen kanssa, sekä kopio luvan allekirjoittaneen vanhemman passista. Sääntöjä sovelletaan myös silloin, kun alaikäinen matkustaa sukulaisten tai ystävien seurassa. Kaikkien asiakirjojen tulee olla kirjoitettu englanniksi, ja ne on otettava mukaan lähtöpäivänä satamassa tehtävään lähtöselvitykseen. Dokumentit on esitettävä kysyttäessä.

 

Passi- ja viisumivaatimukset

Varmista aina etukäteen, mitä passi- ja viisumivaatimuksia vierailukohteissa on. Voit olla suoraan yhteydessä ko. maan suurlähetystöön tai edustustoon tai selvittää asian matkatoimistostasi. Kaikilla matkustajilla tulee olla voimassa oleva passi tai virallinen henkilökortti riippumatta millä risteilyllä matkustetaan. Suositus on, että passi on voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen. Varmista vierailukohteen vaatimukset.

 

Nimesi kirjoitetaan matkalippuun juuri sellaisessa muodossa kuin se lukee passisi koneellisesti luettavassa osiossa (esim. Haemaelaeinen). Lennolle tai risteilylle lähtösi voidaan estää, mikäli lentolipussa on eri nimi kuin passissa. Joissakin maissa vaaditaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, jos nouset maihin risteilyn aikana. Tähän tarkoitukseen soveltuu hyvin esimerkiksi valokopio passin kuvasivusta.

 

Force Majeure

Saga Matkat ei ota vastuuta tai maksa korvauksia tilanteissa, joissa risteily tai luvatut palvelut peruuntuvat johtuen olosuhteista, joihin ei voi vaikuttaa (Force Majeure). Force Majeure -tilanteissa varustamo tai kyseessä olevan palvelun toimittaja joutuu tilanteeseen, jota ei ole voitu estää tai ennustaa kaikista varmennustoimenpiteistä huolimatta. Näitä tilanteita ovat mm. sota tai sodanuhka, terroriteot tai niiden uhka, mellakat tai levottomuudet, lakot, luonnon- tai ydinkatastrofit, tulipalot, epäsuotuisat sääolosuhteet, terveysuhat ja epidemiat sekä muut olosuhteet, joihin emme voi vaikuttaa.

 

Reklamaatiot ja niiden määräajat

Jos koet, että et ole saanut sopimuksen mukaista palvelua, tulee sinun ilmoittaa siitä välittömästi. Ilmoita mahdollisista puutteista ja virheistä henkilökunnalle laivaan nousun jälkeen. Voit menettää reklamaatio-oikeuden, jos puutteista ei ilmoiteta laivalla. Reklamaatio toimitetaan Saga Matkoille aina kirjallisessa muodossa viimeistään kolme viikkoa matkan päättymisen jälkeen. Saga Matkat käsittelee reklamaation ja vastaa kirjallisesti 3 kuukauden kuluessa. Saga Matkat ei ota vastaan muiden puolesta tehtyjä reklamaatioita. Reklamaation tulee olla yhden tai useamman matkalle osallistuneen allekirjoittama.

 

Palautukset käyttämättä jääneistä palveluista

Jos matkustaja ei käytä jotain maksamaansa palvelua, hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen.

 

Ryhmät

Ryhmien varaus-, maksu- ja peruutusehdot saattavat poiketa edellä mainituista ehdoista. Ryhmänkerääjä/matkanjohtaja on matkustajien yhdyshenkilö, jollei muuta ole sovittu. Yhdyshenkilöllä on oikeus sopia matkajärjestelyistä matkanjärjestäjän kanssa ryhmän muita matkustajia sitovasti. Yhdyshenkilö vastaa siitä, että ryhmän jäsenet saavat tiedon matkaehdoista ja muista sovituista asioista.

 

Riskit matkakohteessa

Matkakohteessa mahdollisesti ilmenevistä riskeistä saat lisätietoa Ulkoasianministeriöstä tai Kansanterveyslaitokselta.

 

Sopimuskumppani

Hurtigruten AS

Haakon VII s gt. 6, Postboks 1985

0125 Oslo, N-Norway


Välittävä matkatoimisto

Travel Specialist Group Oy 

Eerikinkatu 27, 00180 Helsinki

 

Travel Specialist Group Oy on Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n jäsen numero 42212

Travel Specialist Groupin kaupparekisterinumero on 531.816.