Amerikan matkat

Yli 35 kohdetta Pohjois-Amerikassa!
www.americanholidays.fi


Aasian matkat

Kaupunki- ja rantalomat, retket ja kiertomatkat - täynnä elämyksiä!
www.asianholidays.fi


Laskettelumatkat

Laskettelu- ja kisamatkat aurinkoisille Alpeille!
www.skiholidays.fi


Varauspyyntö

Täytettyänne tarjouspyyntölomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista.

Huippuvuoret Ilmastomatka

MS FramVain suorat lennot
Matkustuspäivissä on joustoa
(ilmoita tarkemmin viestikentässä)

Matkustuspäivät

Yhteystiedot

Matkustajat

Etu- ja sukunimi Syntymäaika

Viesti

Tilaa Saga Matkojen uutiskirje

*Mikäli valitset huonetyypiksi "Muu", ole hyvä ja kirjoita toivomuksesi viestiin.
*Mikäli täydennät olemassa olevaa varaustasi, muista ilmoitaa varauksen numeron viestiin.

Suojauskoodi

Ole hyvä ja klikkaa "En ole robotti" suojauskenttää tarjouksen vahvistamiseksi
Varaa tästä
Hinta: alk. 2658
Kesto: 9 pv

Matkapäivät: 13.7.2016

Islantilainen kronikka vuodelta 1194 sisältää lauseen "Svalbard fundinn", mikä tarkoittaa "Huippuvuoret löydetty". Nykyajan historioitsijat tulkitsevat, että viikingit olivat onnistuneesti navigoineet Huippuvuorille Islannista, Grönlannista tai Jan Mayenilta, tai että he olivat saavuttaneet arktisen jäätikön reunan. Vuonna 1882 Fridtjof Nansen lähti alueelle ensimmäiselle meritieteelliselle tutkimusmatkalleen.

 

Ilmastomatka on kunnianosoitus Norjan merkittävimmän tämän alan tutukimusmatkailijan Fridtjof Nansenin meritutkimuksen perinnölle. Tule mukaan harvinaiselle matkalle Jan Mayenille, yhdelle maailman eristäytyneimmistä saarista. Sieltä matkamme jatkuu pohjoiseen Huippuvuorten saaristoon.

Reittikartta

Matkaohjelma

1. päivä Reykjavik, Islanti

Ilmastomatka alkaa Islannin pääkaupungista Reykjavikista. Matkaamme reittiä, jota viikingit kulkivat yli 800 vuotta sitten. Otamme kurssin kohti Jan Mayenin saarta, yhtä maailman monimuotoisimmista ja eristyneimmistä saarista.

2. päivä Isafjördur, Islanti

Tutustutaan Pohjois-Islannissa sijaitsevaan Länsivuonoon, jonka pääkaupunki on Ísafjörður. Kaupungilla on pitkä historia ja se on ollut merkittävässä roolissa kaupankäynnin takia. Tutustumme kävellen ympäri viihtyisää kaupunkia ja nautimme sen monipuolisesta arkkitehtuurista.

3. päivä Merellä

Matka pohjoiseen suuntautuu tänään avomerelle. Voit kuunnella luentoja tai tarkkailla merilintuja ja -nisäkkäitä. Asiantuntijaryhmä kutsuu kuuntelemaan luentoja ilmastonmuutoksesta. MS Fram seuraa merivirtoja, jotka kuljettavat lämpimiä vesimassoja arktisille alueille. Tämä ilmiö on erittäin tärkeä maailman ilmastolle ja lämpötilojen jakautumiselle maapallolla.

4. päivä Jan Mayenin saari, Norja

Jan Mayen on yksi maailman eristäytyneimmistä saarista. Lähin naapuri Islanti sijaitsee 600 km päässä. Jan Mayenilla käy vain vähän matkailijoita, ja vain harvat pystyvät nousemaan maihin. MS Fram ja tutkimusmatkan henkilökunta tekevät parhaansa, jotta pääsisit jalkautumaan tälle kiehtovalle saarelle, sillä tämä elämys jää mieleen. Näet myös Beerenbergin, maailman pohjoisimman aktiivisen tulivuoren. Se sijaitsee Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen kohtauspisteessä ja on Norjan korkeimpia vuoria. 1500-luvulla hollantilaiset valaanpyytäjät pitivät saarta tukikohtanaan, nykyään siellä asuu vain muutama henkilö norjalaisella sääasemalla.

5. päivä Merellä

Voit kuunnella lunetoja tai tarkkailla merilintuja ja -nisäkkäitä. Päivän aikana voit muistella eilisiä elämyksiä ja valmistautua seuraavaan kohokohtaan, Huippuvuoriin. Perehdymme tarkemmin siihen, miksi Huippuvuoret on niin vahva symboli ilmastonmuutokselle ja miksi sitä pidetään maailmanlaajuisena lämpömittarina.

6. päivä Ny Ålesund, Huippuvuoret

Ny Ålesund sijaitsee pohjoisella leveyspiirillä 78o55N. Se on maailman pohjoisin ympäri vuoden asuttu paikkakunta. Täällä toimi aikoinaan hiilikaivoksia. Tutkimusretkien kulta-aikaan Ny-Ålesund oli monen Pohjoisnavan valloitusretken lähtöpiste. Amundsen, Ellsworth ja Nobile ovat paikkaan vahvasti liittyviä nimiä, ja voit yhä nähdä maston, johon Nobilen "Norge"-ilmalaiva oli kiinnitettynä ennen sen lähtöä ensimmäiselle Pohjoisnavan ylittävälle lennolleen. Monilla mailla on Ny Ålesundissa omia tutkimusasemiaan. Jos jää- ja sääolosuhteet sallivat, yritämme ylittää 80. leveyspiirin. Ole tarkkana, sillä voit nähdä mursuja, valaita ja jääkarhuja.

7. päivä Luoteis-Huippuvuorten kansallispuisto

Jos jääolosuhteet sallivat, ylitämme 80. leveyspiirin ja tutkimme maihinnousupaikkaa Huippuvuorten luoteiskolkassa. Jos onni on myötä, näemme kookkaita näillä vesillä metsästäviä eläimiä. Ole tarkkana, sillä voit nähdä mursuja, valaita ja jääkarhuja.

8.-9. päivä Isfjord ja Longyearbyen

Saapuessamme Isfjorden-vuonoon näemme jälleen valtavia lintukallioita. Isfjorden on Huippuvuorten suurin vuonokokonaisuus, joka lähes jakaa saaren kahtia. Alkhornissa viihtyvät esim. pohjankiisla ja kajava. Merilinnut ovat tärkeä linkki meren ja maan ruokaketjujen välillä. Lintujen jätösten rehevöittämiä alueita näkyy rantakallioiden alapuolella. Iltapäivällä tutkimusryhmä etsii sopivan poukaman, johon teemme viimeisen maihinnousumme. Matkaa juhlistetaan laivalla. Saavumme Longyearbyeniin puolenyön jälkeen. Matka päättyy.

Hinnasto

Hinta: alk. 2658 euroa / henkilö kahden hengen sisähytissä

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

HINTOIHIN SISÄLTYY

- Hurtigrutenin risteily valitussa hyttiluokassa ja täysihoito laivalla 

- Tuulen- ja vedenpitävä takki.

- Maihinnousut Polarcirkel-veneillä ja ohjelma laivalla ja maissa.

- Kokenut tutkimusretkitiimi, joka järjestää asialuentoja ja osallistuu maihinnousuihin sekä ohjelmaan laivalla.

- Kahvi ja tee laivalla.

- Sviittien hintaan sisältyy lisäpalveluja, esim. ruokajuomat aterioiden aikana ja tervetuliaislahja

 

HINTOIHIN EI SISÄLLY

-Lennot Reykjavikiin/Huippuvuorille.

-Matka- ja peruutusvakuutukset.

-Valinnaiset retket ja palvelurahat.

 

TÄRKEÄÄ TIETOA

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö valitussa hyttiluokassa.

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltua ohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä Polarcirkel-veneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Kehotamme hankkimaan matka- ja peruutusvakuutuksen.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Retkiohjelmaan voit tutusta allaolevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista. 

Osa retkistä (punaisella merkityt) on varattavissa vain laivalta.

Tutustu retkitarjontaan [PDF]

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän!

Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi.

Tutustu lisäohjelmiin [PDF]

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja jokaisessa niissä on erilainen palvelutaso. Oheisesta taulukosta näet mitä palveluita sisältyy valitsemaasi hyttiluokkaan.

Tutustu palvelutasoihin [PDF]

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen.

Lue lisää!

 

ARKTISET RISTEILYT - HYVÄ TIETÄÄ

Lue lisää!

Hyttivaihtoehdot

Expeditions Suites - sviitit:

 

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m2

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit:

 

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit:

 

Sisähytti (I) 5 – 10 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.