Amerikan matkat

Yli 35 kohdetta Pohjois-Amerikassa!
www.americanholidays.fi


Aasian matkat

Kaupunki- ja rantalomat, retket ja kiertomatkat - täynnä elämyksiä!
www.asianholidays.fi


Laskettelumatkat

Laskettelu- ja kisamatkat aurinkoisille Alpeille!
www.skiholidays.fi


Varauspyyntö

Täytettyänne tarjouspyyntölomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista.

Diskolahti ja eteläiset vuonot

MS FramVain suorat lennot
Matkustuspäivissä on joustoa
(ilmoita tarkemmin viestikentässä)

Matkustuspäivät

Yhteystiedot

Matkustajat

Etu- ja sukunimi Syntymäaika

Viesti

Tilaa Saga Matkojen uutiskirje

*Mikäli valitset huonetyypiksi "Muu", ole hyvä ja kirjoita toivomuksesi viestiin.
*Mikäli täydennät olemassa olevaa varaustasi, muista ilmoitaa varauksen numeron viestiin.

Suojauskoodi

Ole hyvä ja klikkaa "En ole robotti" suojauskenttää tarjouksen vahvistamiseksi
Varaa tästä
Hinta: alk. 4558€
Kesto: 12 pv

Matkapäivät: 1.6.2016, 2.7.2016

Tällä risteilyllä koet Diskolahden kohokohdat ja vähemmän tunnetut Grönlannin eteläosat. Käyt perinteisissä inuittiyhteisöissä, viikinkiaikojen historiallisissa paikoissa, Grönlannin pääkaupungissa Nuukissa ja saaren eteläosan vaikuttavissa vuoristomaisemissa. Diskon saaren alueella on mahdollisuus tavata paikallisia asukkaita, kuulla heidän jokapäiväisestä elämästään ja kokea tämän päivän Grönlanti.

Reittikartta

Matkaohjelma

Päivä 1 Reykjavik

Matkamme alkaa Reykjavikista, Islannin viehättävästä pääkaupungista. Maailman pohjoisin pääkaupunki, Reykjavik, on moderni muoti-, musiikki- ja viihdekeskus. Tämä näkyy suurena valikoimana ravintoloita, kauppoja ja museoita. Matkalla Reykjavikista Keflavikin lentokentälle ehdit vielä ihailla mieleenpainuvaa islantilaista laavamaisemaa.


Päivä 2 Grundarfjördur

Ensimmäinen pysähdyksemme on Grundarfjörður, jota kutsutaan Islanniksi pähkinänkuoressa maiseman monipuolisuuden vuoksi. Siellä on laava- ja kivimuodostelmia, jäätiköitä, vulkaanista toimintaa, paljon lintuja sekä maalauksellisia maisemia.


Päivä 3 Tanskansalmi

Ylittämällä Tanskan salmen seuraamme suurten muinaisnorjalaisten uudisasukkaitten jälkiä päinvastaiseen suuntaan. He lähtivät Islannin ja Norjan rannikoilta yli 900 vuotta sitten Vihreää maata etsimään. 

Päivä 4 Prinssi Christianin salmi

Graniittiset kalliot kehystävät tätä 45 km pitkää kanavaa muistuttavaa vaikuttavaa salmea. Se on usein täynnä jäävuoria. Jos jäätilanne estää sen läpi kulkemisen, matka suuntautuu Nunap Isuaan (Kap Farvel). 


Päivä 5-7 Etelä-Grönlanti

Grönlannin eteläosaa hallitsevat vaikuttavat vuonot ja vihreät tasangot, joilla maanviljelys on yksi pääelinkeinoista. Vietämme aikaa tällä seudulla, nousemme maihin mielenkiintoisissa paikoissa tavaten paikallisia ja tutustuen alueeseen jalkaisin tai Polarcirkel-veneiden avulla. 

 

Päivä 5 Qaqortoq ja Hvalsey

Qaqortoq on Etelä-Grönlannin alueen keskus, jonka norjalainen kauppamies Anders Olsen perusti vuonna 1775. Nykyään siellä on 3400 asukasta. Suunnitelmissa on myös nousta maihin Hvalseyssä. Viikinkikaudelta parhaiten säilyneet rauniot ovat Hvalseyssä. Eräs niistä on Austurbygd, joka hylättiin vuonna 1408, tuona ajankohtana vallinneen Pienen jääkauden vuoksi. 

Päivä 6 Igaliku, Itilleq ja Qassiarsuk

Toivomme pääsevämme maihin myös Igalikussa, joka on parhaiten tunnettu Gradarin, Grönlannin muinaisnorjalaisten asukkaiden uskonnollisen keskuksen raunioista. Yritämme viettää illan Qassiarsukissa, joka oli Grönlannin ensimmäisen viikinkipäällikön, Erik Punainen asuinpaikka. 

Päivä 7 Narsaq

Narsaq on toinen historiallinen kohde kauniissa Tunulliarfik-vuonossa, jonka rannoilla on ollut asutusta jo tuhansia vuosia. Narsaq sijaitsee valtavalla vuonoalueella. Jäätiköistä lohkeaa jäävuoria hylkeiden, lohien, taimenien ja lahtivalaiden kansoittamiin vesiin. 

Päivät 8 Nuuk

Maisemat ja näköalat muuttuvat dramaattisemmiksi pidemmälle pohjoiseen matkatessamme. Saapuessamme Nuukiin, Grönlannin pääkaupunkiin, saavumme myös maailman pohjoisimpaan pääkaupunkiin. Nuuk on saaren vanhin kaupunki, jonka perusti norjalainen lähetyssaarnaaja Hans Egede vuonna 1728. Nykyään kaupungissa yhdistyvät vanhat ja uudet perinteet Kolonihavenin viehättävistä vanhoista taloista aina Grönlannin itsehallinnon nykyaikaisiin rakennuksiin. Nuukissa kannattaa vierailla Grönlannin kansallismuseossa, jossa voi nähdä kuuluisat Qilakitsoqin muumiot. 


Päivä 9 Sisimiut

Sisimiut on Grönlannin toiseksi suurin kaupunki. Täällä on kalastustroolareita, telakka ja kalanjalostuslaitos. Suosittelemme vierailua laiturin lähellä sijaitsevaan taidetyöpajaan. Siellä voit ostaa paikallisia matkamuistoja ja nähdä käsityöläisten tekevän perinteisiä koruja.


Päivä 10 Ilulissat

Ilulissat tarkoittaa inuittien kielellä jäävuorta, ja kaupunki on nimensä mukainen. Pohjoisen pallonpuoliskon eniten jäämassaa tuottavasta Sermeq Kujalleq -jäätiköstä irtoaa valtavia jäävuoria Ilulissatin jäävuonoon. Ilulissat on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Olosuhteiden salliessa tutkimustiimimme vie opastetulle vaellukselle vuonoon. 


Päivä 11 Itilleq

Ennen saapumistamme Kangerlussuaq-vuonoon käymme vielä Itilleqin kylässä. Tätä pikkukylää kutsutaan Napapiirin kyläksi, se sijaitsee vain 200 metriä napapiirin eteläpuolella. Itilleqissa paikalliset kutsuvat sinut kotiinsa viettämään "kaffemik" -kahvihetkeä jutustelun, kahvin ja leivonnaisten merkeissä. Kylässä on myynnissä myös taidetta ja käsitöitä. Päivän kohokohta on jalkapallo-ottelu - Itilleq vastaan MS Fram. Ilmottaudu mukaan pelaamaan tai huutosakkiin! Päästyämme takaisin laivalle nautimme viimeisestä illallisesta, kooten matkan kokemukset ja muistot jäähyväisillallisella. 

Päivä 12 Kangerlussuaq / Kööpenhamina

Kangerlussuaq sijaitsee saman nimisen vuonon päässä ja täällä matkamme päättyy. Kangerlussuaq tunnetaan Grönlannin porttina. Se sijaitsee lähellä majesteettista sisämaajäätikköä, joka peittää yli 80 % Grönlannista. Nousemme laivasta aamiaisen jälkeen, ja saatamme vielä nähdä myskihärkiä bussimatkalla lentokentälle.


 

Kuvattu matkareitti on vain suuntaa-antava. Lopullinen matkareitti ilmoitetaan lähtöhetkellä, perustuen sen hetkiseen säätilaan ja jääolosuhteisiin. 

Hinnasto

Hinta: alk. 4558 eur/hlö jaetussa kahden hengen sisäshytissä

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

HINTOIHIN SISÄLTYY

- Hurtigrutenin risteilyn valitussa hyttiluokassa ja täysihoito laivalla

- Tuulen- ja vedenpitävä takki.

- Maihinnousut Polarcirkel-veneillä ja ohjelma laivalla ja maissa.

- Kokenut tutkimusretkitiimi, joka järjestää asialuentoja ja osallistuu maihinnousuihin sekä ohjelmaan laivalla.

- Kahvi ja tee laivalla.

- Sviittien hintaan sisältyy lisäpalveluja, esim. ruokajuomat aterioiden aikana ja tervetuliaislahja

 

HINTOIHIN EI SISÄLLY

- Kansainväliset lennot

- Matka- ja peruutusvakuutukset

- Valinnaiset retket ja palvelurahat.

 

LENTO/HOTELLIPAKETIT

Kysy päivän hintaa asiakaspalvelustamme!

 

TÄRKEÄÄ TIETOA

- Jinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö valitussa hyttiluokassa.

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä Polarcirkel-veneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hytit vain tilauksesta

- Kehotamme hankkimaan matka- ja peruutusvakuutuksen.

 

HUOM! Kangerlussuaqissa kaikki matkustajat kuljetetaan Polarcirkel-veneillä laiturin ja MS Framin välillä. Turvallisuussyistä edellytämme, että matkustajien tulee pystyä kävelemään ilman apuvälineitä.

Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Retkiohjelmaan voit tutusta allaolevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista. 

Osa retkistä (punaisella merkityt) on varattavissa vain laivalta.

Tutustu retkitarjontaan [PDF]

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän!

Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi.

Tutustu lisäohjelmiin [PDF]

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja jokaisessa niissä on erilainen palvelutaso. Oheisesta taulukosta näet mitä palveluita sisältyy valitsemaasi hyttiluokkaan.

Tutustu palvelutasoihin [PDF]

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen.

Lue lisää!

 

ARKTISET RISTEILYT - HYVÄ TIETÄÄ

Lue lisää!

Hyttivaihtoehdot

Expeditions Suites - sviitit:

 

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m2

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit:

 

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit:

 

Sisähytti (I) 5 – 10 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.